82 entry daha
  • sonunu bildiğim filmlerde böyle oluyor işte.
    sonunu bildiğim için filmin yazılarında ağlamaya başlıyorum. sonunu bildiğin için başındaki, -sadece sonunu bilen seyircilerin anlayabileceği- ufak nuansları gördüğümde kurumuş ve az önce tuzlu suyun geçtiği ve gerilen yanaklarımdan tekrar gözyaşlarım geçiyor, bir kısım göz yaşını yutuyorum.
    filmin başında ki o sisli karanlık hava çok güzel yakışmış velakin. ingiltere'ye de yakışmış, emma'ya da dex'e de.

    --- duygusal spoiler ---

    herşey birden iyi giderken, ''oh be sonunda'' diye sevinirken, aniden öyle bir şey oluyor ki, yastığımı ağzıma bastırıp hıçkıra hıçkıra ağlamıştım bu kitapta. sanki yaşayan karakterler gerçekmiş gibi. velakin filminde de böyleydi. şok eden bir sahne ile buz kestirdi. şok eden bir sonu beklemeyen seyirci için o an yüzlerce şey geçti, nasıl oldu nasıl olacak, dex ne yapacak, nasıl olur...

    bir de kitabı okurken her ne kadar böyle hissetmemiş olsam da filmde şunu anladım. sonu ne kadar felaket ile bitse de ,ağlatsa da ''adaletin bu mu'' dedirtse de, mutlu ayrıldım filmden. 1988'e tekrar geri dönmeleri ve emma'nın telefon numarasını verirken '' istersen arama'' demesi ama aslında bizim, dexter'ın aramasını istediğini deliler gibi bilmemiz ve masum davranışları, 18 yıl beklemiş olsa da sonunda dex'le birlikte olacaklarını bilmemiz, ve onun masumiyetini izleyişimiz - izleyişim.
    hiç üzülme em, arayacak, hatta sana deli gibi aşık olacak diyip sevindirmek istedim 15 temmuz 1988'de. bilirse beklemesi daha kolay olacak daha az acı çekecekti emma. mutlu olacaktı...

    --- spoiler ---

    --- teknik spoiler ---
    sevgili emma morley, seyirci tarafından sevildiği ve hep öyle saf kalması tercih edildiği için evli okul müdürü ile ilişkisi hiç hiç hiç vurgulanmamıştı. yamulmuyorsam '94 yılında sadece dex gösterildi, emma nın o sene ne yaptığı, ve çok çok çok çok uzun ve çok güzel mektupları es geçildi. geri kalan uyarlamalar ise son derece doğruydu. çoğu bire birdi.
    --- spoiler ---

    ve tabii.

    --- sadece okuyan - izleyenlerin anlayacağı spoiler ---

    ben 10 yıldır ne yapıyorum zannediyorsun.

    --- spoiler ---
415 entry daha
hesabın var mı? giriş yap