1 entry daha
  • revizyonist tarih * fikirleri ile bilinen ernst zundel tarfindan auschwitzde zyklon b gazi kalintisi olup olmadigini arastirmasi icin kiralanan fred a. leuchter jr., gaz odasi duvarlarindan kocaman parcalar koparip amerikaya kacirmis, sonra da kalintiya rastlanmadigini dolayisi ile bizim bildigimiz anlamda holocaust olmadigini savunan bir rapor yazmistir. ardindan zundel the leuchter report adiyla guzide eserini basmis, akabinde yalan tarih yayinlamak sucu ile kanadada yargilanmis ve mahkum edilmistir. leuchter ise bu davada tanik olarak bulunmus bu hareketin ardindan karisini, isini, herseyini kaybetmis, buyuk protesto ile karsilasmistir.

    ancak burada enteresan olan nokta sudur: leuchter duvardan koca koca parcalar koparmistir oysa ki bu cyanide (zyklon b) duvarlara insan sacinin onda biri kalinliginda nufuz edebilecektir, yani toplanan ornek yanlistir, ayrica aradan gecen 50 yili hesaba katmamistir. cunku zaten kendisi bu konuda uzman degildir. cocuklugunu gardiyan olan babasi ile hapishanede gecirdikten sonra elektrikli sandalye tamirati isine baslamistir, daha sonra da her turlu idam aletini uretir hale gelmistir, hayattaki amaci bir kazaya mahal vermeden kolayca idami saglayacak aletler uretmektir. elektrikli sandalyede iken televizyon izletmek gibi fantastik fikirleri vardir. yalnizdir, hayatta sosyallesme, takdir gorme ihtiyaci icerisinde, pek gelismemis bir karakter sahibi, kocaman bir cocuktur. evledigi kadini balayinda auschwitze goturmus bir patetiktir.

    leuchter'in huzunlu ve zavalli hayat hikayesini daha ayrintili olarak gormek icin errol morris in muhtesem belgeseli mr. death the rise and fall of fred a. leuchter jr oldukca aydinlatici olacaktir.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap