4 entry daha
  • anlatımı ve tekniği ile blair witch project e yakın duran vasat bir mocumentary. 6/10.

    "grave encounters" adlı (bizim berna laçin li "sınır ötesi" zırvalığı gibi) paranormal olayları araştıran 5 kişilik bir ekip terkedilmiş bir akıl hastanesinde haber için geceliyorlar. hatta abartıp kendilerini binaya kitliyorlar. başlangıçta ufak tefek seslerden mutlu olan ekip bir süre sonra korkunç olaylara tanık oluyor.

    kıpır kıpır kameralı sahneler, koşan insanlar, uzun karanlık koridorlar, kaybolan arkadaşlar gibi öğelerle bezeli grave encounters, klişe filmlerin izinden giden vasat bir film. 16 milyon izlenmiş fragmanı ile dikkat çekmişti ama balonmuş.

    --- spoiler ---
    filmin başında ekibimizin ne kadar sahtekar olduğunu görüyoruz. hele anlatıcının yemeyeceği halt yok gibi duruyor. eski akıl hastanesine kendilerini kitleyip ruhları çağırıyorlar. hatta ruhlar gelmeyince sinirleniyorlar. ama sonra eski bina kendilerine oyun oynuyor ve kayboluyorlar. burası the shining i çağrıştırdı bana.

    bundan sonra filmde hastaların ruhlarının gelmeye başladıklarını görüyoruz. ardından işler kopuyor zaten. ekiptekiler yakın çekimlerde ağlamaya başlıyor, "pişmanım, korkuyorum" tarzı klişe laflar ediyorlar. sonlara doğru iphone uygulamalarında edinebileceğiniz "yüzleri korkunçlaştırma" efektli sahneler var. neticede hastalara deneyler yapılıyormuş falan filan.

    --- spoiler ---
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap