25 entry daha
  • şimdi ben çirkinim mesela. bu fotoğraflar da benim profilimdeki fotoğraflar oluyor doğal olarak. daha bir tanesiyle değil photoshop, paint ile bile oynamadım. çoğunda yüzümde hiç makyaj yok, makyaj olanda da gözüme kalem çekmişim. saçım hiçbirinde kuaförden çıkma değil. kafamı sağa sola yatırıp poz verdiğim bir fotoğraf yok. listemdeki insanlar içinde çirkin olduğumu düşünen de muhakkak ki vardır, umrumdalar mı? değiller. koskoca listede beni çirkin bulmuyor olmasını umduğum insan sayısı, 3. bu insanlar da zaten, çoktan hayatımda yerlerini almış, bir sürü vakit geçirdiğim insanlar. yani, koyduğum fotoğrafı değil de beni güzel buluyor olmaları önemli. o da aramızda bir şeyler olmasını istediğim için, yoksa insanın dünyadaki varlık sebebi "güzel olmak" değil ki, insanları bunla etkilemeye, bunu değiştirmeye çabalayalım.

    şimdi size çok ilginç bir şey açıklayayım: milletin umrunda değilsiniz. o "çevrem var gibi gözüksün" diye rahatsız olduğunuz, sevmediğiniz insanları eklediğiniz arkadaş listesinde olan insanların çoğunun aklına bir kez bile gelmiyorsunuz. "şöyle bir açıyla fotoğrafımı çekip koyayım da, ben beğensin." diye sizi düşünmüyorlar. herkesi size güzel görünmeye çalışıyor sanmaktan acilen vazgeçin komik duruma düşüyorsunuz çünkü.

    hayır bir de algının, zihniyetin çarpıklığına, sapkınlığına tüküreyim. şimdi sen "çevremdeki herkes güzel olmalı" diyebilir, ilişki kurduğun insanları bu kritere göre belirleyebilirsin. bu olabilir yani, garip bir durum yok, öyle istiyorsundur. ama çıkıp da "herkes bana güzel görünmeye çalışıyor" dersen, kafanda birkaç parça eksiktir. kendini gerektiğinden çok daha fazla kıymetli görüyorsundur. dünya senin etrafında dönmüyor. senin güzel, çirkin insan arayışında olman kimsenin zerre umrunda değil. herkes senin arayışına nasıl cevap verebilir acaba diye kafa yorup çabalamıyor. belki -varsa- birkaç tane senden hoşlanan kadın dışında, kimse senin onu güzel bulup bulmamanı önemsemiyor, kafandaki "çirkinlik" imajını değiştirmeye çalışmıyor. işte keşke çalışsalar, biraz umursasalar seni, ben de üzülüyorum böyle kendiniz çalıp kendiniz oynayıp düştüğünüz duruma ama işte umursanmıyorsun, yapacak bir şey yok. anca böyle başlık açıp, baka baka detaylarını, makyaj miktarlarını, photoshop oranlarını hatmettiğin fotoğrafları aşağılarsın.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap