28 entry daha
  • bu nesil neden efsanedir?

    çünkü;

    bu nesil hayatına offline başlamıştır. çocukluğunu ve sosyalliğini irl* yaşamış, sonra online olmuş ve sanal sosyal ortamı, multiplayerı görmüştür.

    ilk oyuncağı plastik, ilk telefonu kabloludur. ama şimdi iphone kullanmakta, wow oynamaktadır.

    diskette porno taşımış, atari'de kol bozmuş, daha da öncesinde he-man çıkartma defteri en büyük hevesi, plastik top favori oyuncağı olmuştur, bağırmıştır, koşmuştur.

    ilk bilgisayarı ms-dosdur, babası bile kullanmayı bilmezken kendi çözmüştür. mouse çıkmıştır, almıştır, ses kartı için ailesine ağlamıştır. o ilk sesli oyunu evinde açtığında heyecanından kulakları kızarmıştır. ve buna rağmen neredeyse hepsi şimdi coderdır, mühendistir, grafikerdir ve hiçbiri mac kullanmaz. çünkü bozarak öğrenmiştir, bozarak büyümüştür. bozulmayan, kapalı şeylerden hoşlanmaz.

    bu nesil anasından "politikaya sakın bulaşma" yemiştir, babasından da "biz sizin zamanınızda sokaklarda ohoooo". ama ona rağmen okumuştur, internetten değil, abilerinin ciltsiz kitaplarından ve darbenin tozu hala ailesinin burunlarındayken bişeyler anlamaya çalışmıştır.

    bu nesil müziği tezgahta kasetçiden doldurtmuş, iyi grupları üst sınıflara, dükkanlara sorarak öğrenmiş, asla türkiye'ye gelmeyecek grupları izlediğini hayal etmiş, radyodan şarkı beklemiştir. 2k hızla napsterda müzik inmesini beklemiş, önce kaset, sonra cd, sonra md, ardından mp3'lü cd, en son da mp3 player çıkınca arşivini ordan oraya ata ata, formattan formata devşire devşire helak olmuştur. arşivinde tek şarkılı albümler, yarıda kalmış mp3ler çoktur. bir yerde de hala cdlerde yazılıdır arşivi, saklar. çünkü bulunmaz olduğu içinde kazınmıştır mp3'ün, yokluğunu görmüştür.

    dolayısıyla bir melezdir bu nesil.

    ve doğada da olduğu gibi melezler her zaman daha dayanıklı ve güçlülerdir.

    darısı başka nesillerin başına.
1200 entry daha
hesabın var mı? giriş yap