52 entry daha
  • burada gordugumuz, hap halinde yenilen yemek konseptinin hala gerceklesmemis olmasi bana 2010 oldu uçan arabalar nerede orospu çocukları isyanini cagristiriyor.

    "ama o zaman yemegin zevkini alamazsin" demeyin. orada durmayacaksin ki. iki saat boyunca dunyanin en lezzetli bifteginin tadini damaginda birakan haplarla devam edeceksin. kolesterol derdi olmadan dondurma yiyormus hissi veren haplar da olabilir. tadinin yaninda yemegin dokusunun hissini taklit eden kimyasallar olabilir. bunun sonu yok

    hatta hapi birak, ne ugrasacagiz bu sub-optimal duyu organlariyla (kimyasal reaksiyonlar olacak da, reseptorler gaza gelecekler de, bunu elektrik sinyaline cevirecekler de), direkt beynin ilgili yerlerine elektrik sinyalini yolla. yani yil oldu 2012, mr var, cat scan var, csi miami var, cikolata yiyince hangi bolgeler uyariliyormus bak, sonra bagla sehir sebekesinden direkt hatti oraya, adam zevkten delirsin.

    bence bununla da kalmayalim. imkanim olsa gmsh'nin yuzde 20'sini bu islere harcar, o sinir tesisatini da yeniden duzenlerdim. mesela sag el parmaklarinin basinc reseptorlerini koku alma merkezine baglardim, orta parmaginiz cimdiklediginizde burnunuza papatya kokusu gelirdi. yuzuk parmagimi sicak suya tuttugumda kulaklarimda mozart cinlasa. 32 disim var, her birini bir cocukluk animla ozdeslestirsem, disimi fircaladigim zaman hayatim bir film seridi gibi gozumun onunden gecse..

    bu baglantilari para verip kolayca degistirebiliyor olsak ayni seylerden biktigimiz zaman. mesela appstore'dan yeni kokular download edebilsek beynimize, itunes kullanarak (o tarihte bile dandiktir eminim) indirdigimiz kokulari istedigimiz duyu organiyla iliskilendirsek.

    premium uyelik alinca sarhos olmak, eroinden ucmus olmak hisleri olabilir. kaka yaparken high olmayi isterdim mesela. gerci boyle istege bagli * orgazm gibi seyler yasak olurdu herhalde, dikkat gerektiren isler esnasinda millet bunlari yapip olumcul kazalara yolacar diye. lisansli olmak lazim belli modulleri kullanabilmek icin.

    orgazm dedim de aklima geldi: evrimsel bakis acisina gore bu seksi ve uremeyi odullendiren bir sey ya. yani buna sahip olan bireyler daha cok sevisip daha cok cocuk sahibi olduklarindan, orgazm olmayanlarin genleri yokolup gitmis zamanla. (aslinda bu gorus erkek orgazmi icin gecerli. kadinlar icinse daha cok yan urun gibi bir sey. fetusken erkek ve kadinin ureme sistemleri birbirine yakin oldugundan, erkege orgazm verecek genler kadinda da bulunuyor ister istemez. surada ingilizce bir yazi var alakali) bu mantigi kullanarak, istedigimiz her davranisi orgazm benzeri tecrubelerle odullendirebilir -veya tersi, aciyla cezalandirabilir- ve davranis bicimlerimizi uzun vadede yonlendirebiliriz.

    pavlov'un kopegi gibi ama ayni anda hem kopegiz, hem pavlov.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap