17 entry daha
  • "gercek dunyada batman olsaydi nasil olurdu?" sorusuna su ana kadar verilmis en gercekci cevaptir bu film. pek kafaniza yatmadiysa soyle izah edeyim;

    - sanilanin aksine gercek dunyada multimilyarder bir adam intikam almak veya adalet dagitmak istiyorsa cocuk gibi kostum giyip orda burda hoplayip yumruklarini kullanmaz. intikam alacaksa parasi neyse verir alir intikamini (adam tutar, cete kurar, ordu kurar vesaire). adalet dagitacaksa parasiyla cok rahat yapar bu isi. iste bu yuzden eger gercek dunyada biri super kahraman olmaya niyetlendiyse fakir, umutsuz ve kaybeden biri olmalidir tipki bu filmin ana karakteri gibi.

    - sanilanin aksine gercek dunyada fakir, umutsuz ve kaybeden biri bile alli pullu kostum giyip surekli olumle yuzlesmez. cunku korkular, sinirlari asmama durtusu, en umutsuz anda bile yakayi birakmayan dipte bir yerde hala duran umut bunu engeller. bunu yapacak kadar ileri gitmek icin ileri derecede deli veya bayagi gerizekali olmasi gerekir, tipki bu filmin ana karakteri gibi.

    - gercek dunyada ucup kacmanizi saglayacak tam da amaciniza uygun muhtesem aletler yoktur, ne aile sirketiniz bunlari uretiyordur ne de kendiniz oturup boyle muhtesem oyuncaklari muthis estetik ve sonsuz kullanisli sekilde yapabilirsiniz. planlar fantazilerdeki gibi tami tamina muhtesem bir zamanlamayla gerceklesmez hersey murphy yasalarina gore kaos icinde isler. tipki bu filmdeki gibi.

    kisacasi daha verilebilecek pek cok nedenden sanirim su ana kadar yapilmis en gercekci super kahraman filmidir bana gore. tabii karakterin fazlasiyla gerizekali olmasi ve sectigi alet edevatin cok cocukca olmasi sizi rahatsiz edebilir ama gercek dunyada kimse tam da size uygun batmobile, batarang, kevlar kostum imal etmeyecegine, etse bile siz ele geciremeyeceginize gore, sonuc cok da farkli olmayacaktir. karizmatik duruslar da olmayacak, saatlerce cop konteyniri yaninda oturup bekleyeceksiniz.

    gordugunuz uzere bu kadar detayli ve gercekci olmasina ragmen kick-ass gibi filmler ovguyle anilip cok yuksek puanlara ulasirken bu filmin fazla taninmamasi ve begenilmemesi cok aci bir durum.

    woody harrelson zaten muhtesem otesi bir oyuncu, karakterin dramatizasyonu, konunun gidisati, travmalarin hayati ve dusunce yapisini etkileyisini cok iyi yansitmislar. ve bunun otesinde o kadar saf o kadar masum bir karakter var ki, "yuru be defendor" demeyen hayvanevladidir. ve asiri komik, ama kahkaha attiran bir komedi degil, dram ile ic ice gecmis, ic acitan ve gulumseten bir film defendor.

    sonuc olarak bugune kadar cekilmis en gercekci super kahraman filmi diyebilirim rahatlikla, ciddi bir kult film ve dahasi belki de basyapit. hani "spider-man sikiyorsa konya ovasina gelsin de gorelim nereye ag atiyor" geyikleri ceviriyorsun ya surekli, hah iste o geyigin cevabi burda, defendor filminde, bosuna yapma artik o geyigi, sikti zaten.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap