47 entry daha
  • texas, austin doğumlu olan ve ilk filmlerinde oraların çocuklarının yetişkinlik öncesi dönemlerine kamera tutan canım yönetmen richard linklater'ın karakter odaklı 1993 yapımı bu filminde bir hikaye yoktur aslında! daha doğrusu, hikayenin ne olduğunu bize unutturacak kadar gerçek karakterler vardır.

    olaylar her yerde benzer şekillerde gelişmektedir dostlarım, bizim lisenin amigo kızları yoktu ve bu hayatta yaşadığım en büyük hayal kırıklıklarından biriydi ama biz yine de benzer şeyler uğruna üç aşağı beş yukarı aynı şapşallıkları yaptık. her şeyden önemlisi biz de gelecekle ilgili aynı şeyleri hissettik. tamam, mahallede the smiths yerine tarkan dinledik fakat biz de bir texas merkez lisesi öğrencisi gibi hissettik... "her şey sadece hazırlık evresinden ibaretmiş gibi geliyor...insan gelecekte olacak bir şeye hazırlanıyor ve o hiç olmuyor...sadece ölümüne hazırlanıyormuş insan..." gibi cümleler kullanacak olgunlukta değildik veya etraftakilerin ambulans çağırmasından korktuğumuzdan bunları söylemekten imtina ettik ama en nihayetinde içimizde bir yerde geleceğe dair korkularımızı temsil eden bir karanlık büyüttük. bu lost'ta, sayid'in içerisinde büyüyen karanlık misali bizi ele geçiren bir umutsuzluk dalgasıydı. sonrasında kimimiz için işler iyi gitti, kimimiz büyük çuvalladık ama hepimiz buna benzer bir şeyi kalplerimizde hissetmiştik. bu büyüdüğünü anladığında olur, bundan kaçamazsın.

    linklater'ın lisenin son gününü anlattığı filminde milla jovovich, adam goldberg, ben affleck, parker posey, matthew mcconaughey gibi isimlerle de tanışma fırsatı buluyoruz. hepsinin kısa şortlu, dar pantolonlu zamanlarını görmek adına da izlenebilir film. ayrıca linklater'ın diğer filmlerine geçmek adına da çok güzel bir basamak... izlemek isteyene bahane mi yok canım!
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap