• tavana bağlı özel kumaşlar kullanılarak, havada akrobasi hareketlerinin yapılmasıyla meydana gelen bir performans türü. bedeni kumaşa sararak, asarak, kumaştan aşağıya doğru sarkıtarak, kumaşla birlikte dönerek farklı estetik figürler ve pozisyonlar meydana getirilir. anlatınca her ne kadar çok saçma sapan gelse de kulağa, görsel olarak güzel görünen ve daha çok görsel bir şöleni andıran görüntüler meydana çıkar; özellikle işin içinde iyi bir akrobat/dansçı/jimnastikçi, iyi ışıklandırma ve iyi müzik varsa...

    eğitimi genelde sirk okullarında veriliyor. doğal olarak geniş ve boş bir alan şart..eğer öğrenilmek istenirse önce bedene güç ve esneklik kazandırmak gerekli. beden güçlü ve esnek olursa tırmanmak, estetik gerektiren hareketleri yapmak, doğru şekilde kumaşlara dolanmak zor olmaz ve buna bağlı olarak doğru ve güzel görünen hareketler, düşüşler, dönüşler yapmak mümkün olur.

    pole dance ile bazı açılardan kardeş gelmişlerdir bana hep (asıl "kardeşi" aerial hoop). fakat ikisini kıyaslamak gerekirse, tekinde yapanın zevk alması daha zordur çünkü profesyonel olana kadar her dakika problem çözmek gerekir: "nereden, kaç kere, nasıl dolanacak? sağlam mıyım şimdi?" gibi...pole dance ise eğer fiziksel güç ve esneklik iyi bir noktaya getirilirse, zevk alınabilecek ve kafayı çok da karıştırmaya gerek kalmadan yapılabilecek (düşünürken kendini fiziksel olarak özgür hissedemezsin ve istediğini yapamaz hale gelirsin), aynı zamanda daha fazla kendi koreografini renklendirmene imkan tanıyacak bir performans türüdür. ayrıca tekini yapmak için büyük bir alana ihtiyaç duyulur, diğerinde böyle bir şey söz konusu değildir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap