2 entry daha
  • rahat giysi, rahat kiyafet diye baslik ararken sen buna denk gel? havlu atmak'tan yola cikarsak, tamam pes sevisicem deyip yoshi gibi oracikta soyunmanin tanimi olabilir. yalan, da her tasinmada koli koli giysi ata ata iki bavula tum kiyafetleri sigdirir hale geldim, nasil mesudum anlatamam. amerikalilarin sabahlari gardroptan ratgele secerek giyindiklerini dusunerek, iki bavul $ik giyinmek icin fazla malzeme sayilabilir bile. fakat ayakkabi ve paltoda allahlar aski icin bir pardesu, bir cift ayakkabi atabilmis degilim.

    canim annecigim, sagolsun, o sorunu da dolayli yoldan soyle cozdu: en sevdigim, en hastasi oldugum biri yesil suet, digeri en guzelinden bir sutlu kahve cizmemi gecen kis tr'ye giderken "ulan eninde sonunda donucem, bu havada da giymeye kiyamiyorum, simdiden gotureyim" diyerek izmir'e goturup, efendi gibi konuyu aciklayip biraktim. sagolsun, annecigim, balik hafizasinin tum hasmetiyle iki cizmeyi de vermis. dahasi, "yahu vallahi anne ver bunlari dedin" diye de oyle siddetle iddia ediyor ki, kendimden suphe ediyorum hakikaten ver bunlari dedim mi acaba diye.

    de, alakasiz basliga gelip bu kadar yazmak da guzel be. giden cizmelere yanip anlatirken hala sinire kesmek daha da guzel. memleket satisa acildi, umrummmmda olmayip da cizmelere kitlenmemse, en guzeli. hadi bir takla atin, iki oynayin da nesemizi bulalim itler!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap