24 entry daha
  • yapılmamışı yaptığı için tebriği hak eden bir film. "senaryo yok" eleştirilerini o kadar da hak etmiyor. anlatılmak isteneni anlamayanlar olmuş. her süper güce ulaşan adamın bir anti-kahramanı olduğu için şimdiye kadar ki süper güç hikayelerinde bir "dünyayı kurtarma" ekolünü barındırmadığı için bile oldukça güzel.

    --- spoiler ---

    yani o güçlerini kazandıkları mağarada buldukları şey birilerini daha etkileyip onu durdurmaya mı çalışacaklardı. bilmem ne çakması eleştirisi hazır. ya da o mağaradaki şeyin kaynağının aslında kötü bir uzaylı istilası için olduğunu ve onları durdurmaya çalışmaları gerekliydi, hemen şunun çakması eleştirisi hazır. amaçsız gençlerin, fantastik olmayan bir dünyada eline geçirdikleri güç ile neler yapabileceği ve psikolojik travmaların güç elde eden kişiler üzerindeki etkileri, bunun için de andrew'a anakin skywalker/darth vader çakması denebilir aslında, sonuçta yanıklar felan da var. ama bunu fantastik olmayan bir ortamda kendi dünyamızda yapmış olmaları da fevkalade güzel bir düşünce olmuş. abartısız efektler ile de boyanıp bezenmediği için bazılarına hafif gelmiş olabilir film. mesela benzin istasyonu soygunu sırasında kasiyerin elinden fırlayan tüfeğin dipçiğinin yere çarparak ateşlenmesi ve gaz tankının infilak ettiği sahne, alışık olduğumuz tüm aksiyon filmlerinde şöyle olurdu; tüfek ağır çekimde gider dipçik çarpar saçmalar gaz tankını deler alev alır ve patlar. bu sahne 30 saniye boyunca gözümüze sokula sokula çekilirdi. biz de "vay amına koyim" derdik. ama çat diye patlayan gaz tankı herkese doyurucu gelmedi.

    onun dışında bazı hatalar vardı, sahne devamlılıkları açısından bazı rahatsız edici detaylar da vardı. sırıtan efektler de vardı. ama ben filmi oldukça beğendim. o yaşlardaki her gencin cinsellikle ilgili daha çok şey yapacağını sadece bir etek kaldırma ile kalmayacaklarını da biliyoruz. sanırım rating olarak belli bir yaş seviyesinin altını da kaçırmamak için cinsel öğe kullanmamışlar.

    üniversitede sınıfın ineği olan aziz bu güçleri elde etseydi ne yapardı, ben elde etsem ne yapardım, abim elde etse ne yapardı diye düşündüm, sokakta çöp toplayan bir adam elde etse ne olurdu diye düşündüm. benim hayal gücüme değişik bir öğe eklediği için çok beğendim diyebilirim. onun dışında çekim ve işleniş olarak en azından vasatın üstündeydi.

    --- spoiler ---

    özet olarak tavsiye edebileceğim bir film. sinemada olmasa da evde boş bir akşama değerlendirmek için bire bir.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap