36 entry daha
  • sadece bazı replikleri için izlenmesi gereken film. beni gerçekten çok etkiledi. bunun dışında oyunculukların ve kurgunun çok amatörce olduğuna değinmeye gerek yok. filmde oldukça saçma şeyler oluyor ve bazı sahnelerde -ki çağan ırmak'ın güldürmeyi amaçlamadığı sahneler- kahkaha atarak güldüm.

    --- spoiler ---

    - anne!

    iyi insanlar için hep şey derdin. etrafındakileri mutlu etmeyi başaran insanlardır. ben bunu başardım! sadece bugün değil, kendimi bildim bileli. aptal, sakar bahadır. beden derslerinde nal toplayan bahadır. otobüslere binemeyen, dört göz, salak bahadır.

    herkesi mutlu eden, başarısız çocuk. aslında hiç önemsemez gibi görünseniz de, hep beni düşünüyorsunuz. hep kendinizi benimle kıyaslıyorsunuz. sınavlarda boktan notlar aldığınızda nasılsa bahadır da aynı notları alıyor deyip, üzülmüyorsunuz.

    pantolonunuzun arkası patladığında, ayağınız takılıp düştüğünüzde kafanızı yanlışlıkla bir yere çarptığınızda nasıl olsa bahadır da çarpıyor deyip, gülüyorsunuz, değil mi? öyle değil mi? her gün, her dakika, beni seviyorsunuz, değil mi?

    kendinize bile söylemekten korkuyorsunuz bunu. ama biliyorum. beni seviyorsunuz. ben iyi bir insanım. çünkü sizi mutlu ediyorum.

    her gün bana bakarken yüzünüzün aldığı ifadeyi ezberledim artık. ama bugün, bu gözlerde hiç görmediğim bir şeyi görüyorum. saygı... evet, saygı. harika. bunu başardım. sizi korkuttum. benden korktunuz. bunun sayesinde.

    adam yapmış işte. bilmem kaç milimetre metali dökmüş, kabzalı mabzalı... adam yapmış kardeşim bunu, başkalarını öldürün diye. resmen öyle ha. sabah uyanmış, işine gitmiş fabrikasında bunu imal etmiş.

    neden?

    başka bir insan ölsün diye.

    ne kadar anlamsız bir dünyada yaşadığımızı görüyor musunuz? adam bunu yapmak için sabah uyanıp işine gidiyor kardeşim.

    var mı böyle bir şey?

    --- spoiler ---
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap