13 entry daha
  • bu başlık altında yazılanları okudukça , hayatının bir dönemlerinin ne kadar masum oldugunu hatırlayıp gözleri dolan çocuktur.

    "iyi bir universite istiyorsanız, fen lisesine gitmk zorundasınız!" , "şimdi çalış, fen lisesi zaten seni üniversiteye hazırlayacak bu kadar çalışman gerekmeyecek. " ( bu cumle erkeklerin sadece film izleyeceğiz cümlesi ile ölümüne yarışır ) cümleleri ile doldurulduğumuz zamandı.
    babam, ben ayrı buyudum seni göndermem, ben kendime söz verdim dediyse de ağlaya ağlaya gideceğime ikna ettim. gelmek için ağladıgım okuldan da yine ağlayarak çıktım.
    ankesorlu telefonda saatlerimi geçirdim, her tatil donusu safak sayar gibi diğer tatilin geri sayımını başlattım - fırlatmaya son 3 2 1 -
    belletmen,evci çıkmak gibi ucubik kelimeler öğrendim. her evci çıktığımda evinde kalmaya izinli oldugum anneannemin imza atmasını zorunlu kılmıslardı. ilk sahtekarlıklara da burda başladık. arkadaşlarla çevre illere kaçıp, evci karnesine kendimiz imza atar olduk.

    üst dönem - çöm muhabbeti vardı birde. yemekhanede, kantinde heryerde önünüze gecme hakkına sahip, evden geldiğinde getirdiğin yiyeceklere el koyma hakkına sahip, gece yapılan eşşek şakaları da cabası..
    üst dönemimiz abimiz, ablamızdı. o zamandan sonra ömür boyu sürecek olan tek şey budur sanırım. o zaman kimlerin çömü isen ömür boyu onun gözünde çöm kalacaksın. üst dönemin katına cıkamazsın, çıksan kovulursun , üst dönem ile dost olmak ise en havalı şeylerdendi. lise yıllarında bu bir ızdırap iken ilerleyen yıllarda sevimli bi dostluğa dönüşüyor.

    yurt arkadaşlarımız (bi nevi yurttaş) en yakınlarımız oldu, akşam etütlerinde hocalarımızla dertleştik. öyle ya da böyle bitirdik işte. dön desen şimdi dönmem o günlere.
    şimdi bakınca duygulansam , "vay be!" desem, tebessüm etsem de ,öyle günler geçirdik ki, çocugum kalsın istemem oralarda.
    bir çocuk 14 yaşında olgunlaşmamalı.

    unutmadan ; fen lisesinde niye hep çirkin ördek yavrusu gibi olur insanlar?
    her dönemin mezuniyet fotograflarına bakın, yolda görseniz yuzlerine bakmazsınız, bir de universite bitirmiş hallerine bakın, hiç alakaları var mı allasen? madem o kadar güzel/yakışıklı olabiliyordunuz lisedeki haliniz neydi!
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap