45 entry daha
  • daha kısa olsa tadından yenmeyecek film. zira sıkıcı olduğu için demiyorum, aksine insanda yaratılan huzursuzluk filmin sonunu öyle merak ettiriyor ki, ileriye sarıp sonunu görme istediği uyandırıyor..

    --- spoiler ---

    bana kalırsa filmin sonunda gerçekten fırtına kopuyor. olayın paylaşılmış psikotik bozukluk olma ihtimali yok gibi. şu açıdan yok, kadının delirmesini anlarım. yani etkilenerek o da psikoz olmuş olabilir.. ama filmin sonunda ilk tepkinin çocuktan gelmesi bizi gerçekliğe götürüyor. zira kız olan bitenden habersiz. çünkü kız sağır. babasının yaşadıklarını görüyor ama olan bitenin ne olduğunu tam olarak algılayamıyor. algıladığı kısmıyla da kızın psikoz paylaşma olasılığı çok düşük. eğer filmin sonunda kızdan bir tepki gelmeden adam tribe girse, kızı kucaklasa, sonra kadında tribe girse bu varsayım doğru olabilirdi. ama küçük kızın sağır oluşu bana kalırsa tüm ailenin delirdiğine değil gerçekten fırtına koptuğuna delalet..

    bu arada adamda paranoid bozukluk olabilir. onu inkar etmiyorum. ama adamı o noktaya bir gerçeklik sürüklüyor. yani adam filmin başında gerçekten bir takım fırtına belirtileri görüyor ve takıntısı böylece gelişiyor..

    --- spoiler ---
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap