5 entry daha
  • bir roma imparatoru. 15 yaşında imparator olmuş, yaşı ve kişiliği nedeniyle imparator olduğu sürece sadece eğlenmek için yaşamış. en büyük eğlencesi de düzenlediği ziyafetlerde konuklarını korkutacak şakalar yapmakmış. konukları istirahat etmek için bir misafir odasında uyuduğu zaman odaya kaplan göndermek, yemeklerin içine minik kurtlar yerleştirmek ve tabaklara böcek saklamak gibi. ortaya çıkan kargaşa ve panik hali onu çok eğlendirirmiş. bu huyunu bilmelerine rağmen davetlerin kalabalık olmasının nedeni konukların onun başka bir huyunu daha bilmeleri olabilir, sırf önünde eğildiklerini görmek için düzenlediği ziyafetlerde yere altınlar atarmış, ardından gül yaprakları döktürürmüş. bu gül yaprakları o kadar fazlaymış ki bazı konuklar gül yapraklarının altında kalarak boğulurmuş.

    tabii ki bu aşırılıkları cinsel hayatında da görmesek şaşırırdık. dönemin doktorlarından kendisini kadına dönüştürmelerini istemenin yanı sıra bazı geceler roma'nın hayat kadınlarıyla birlikte çalışmış. eşi hariç hiçbir kadınla ikinci kez birlikte olmamış.

    bir de pek dikkat çekmeyen ama benim çok hoşuma giden bir özelliğini okumuştum, balıkları mavimsi bir sosla pişiriliyormuş. böylece balık hala denizdeymiş gibi görünüyormuş. ben de altın saçıp gül dökmesem de bunu yaparım belki, ben de biraz elagabalus'um sanırım. (bkz: çılgınım ben deli gibiyim)
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap