21 entry daha
  • reddit'de, su an 97 yasinda olup, apollo 1 ve 14 gorevleri arasinda apollo medya iliskilerini yuruten bir calisanin hakkinda sasirtici bir iddia one surdugu efsane gorevdir.

    kendisine apollo 13 olayi hakkinda ne hatirladigi soruldugunda, astronotlarin kurtulmasini saglayan planin* o yillarda mit'de master yapan bir ogrenci tarafindan yapildigini anlatmistir. iddaya gore ogrenci, yapilan haberlerden sonra nasa'yi telefonla arayip planini onermis, nasa'nin da test edip uygulamasi sonucunda 3 astronot kurtulmustur. sonrasinda ogrenciyi bulup donemin amerikan baskani nixon'a ve halka sunmak istemisler ama ogrenci sakalli, uzun sacli bir hippy cikinca, nasa'nin ciddi/resmi/kuralci/bagnaz imajina leke dusurur diye vazgecip, olayin ustunu ortbas etmisler.

    http://www.reddit.com/…ed_apollo_missions_1/c5oaobm

    iddia edilen bu olmasina ragmen ben tam da ikna olmadim. olay dogru olsa da ayrintilar yanlis gibi. tabi bir medya sorumlusundan 42 sene onceki bir olayin teknik ayrintisini beklemiyorum ama koskoca free return trajectory'i tum nasa ekibi goz ardi etmis olamaz. eger iddia dogruysa kesin baska bir ayrinti konusunda yardim gelmistir. reddit olayi dogrulamak icin ugrasiyor. bakalim ne cikacak altindan.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap