32 entry daha
  • wigan ile birlikte premier ligin en sempatik takımı. maçlarını izlemek çok zor olsa da hatırı sayılır sayıda maçlarınız izlemiştim geçen sezon. şu an liverpool'un başında olan brendan rodgers, arsene wenger'in japon diyarlarından getirdiği total futbolla tempolu oyunu birleştiren ve ingiliz futbolu geleneğine oldukça ters yerden ve paslı oyunubu yeni çıkan takıma oynatmış ve kendisini liverpool'da bulmuştu.

    her ne kadar sevmesem de kısa paslı haliyle yavaş oyunu dünya'da barça ve ispanya sağ olsun resmen herkes öyle oynamaya çalışıyor. o yüzden stoke cityliyim amk. taç, ileride bir kule, defansta öküz gibi yapılı elemanlar,sertlik. bence futbol bu.

    neyse. bu sene laudrup geldi. ve ilginçtir michu diye bir eleman getirdi ispanya'dan. tam 1 hakan şükür tipi pivot forvet. herhalde vazgeçecek dedim swansea'ye paslı oyun oynatmayacak. bu adam ceza sahası dışında adeta sudan çıkınca nefes alamayan balık. tüm gollerini ceza sahası içinden atıyor tabii.

    ilginçtir yine paslı oynuyorlar zaten kadro da alışık buna. ama ingiliz futbolu esintileri de var. izlemesi zevkli o yüzden. barça'nın "biraz da şurada yavaş yavaş paslaşalım aten atarız golü birazdan aga" oyunundan ziyade "defanstan pasla çıkalım, top bizde kalsın ama kanatlara hızlı aktaralım ingiltere oyunuyoruz sonuçta, orta kafa gol yapalım" oyunu oynuyorlar. şu sıralar da çok iyiler. yaptıkları işi mesela liverpool yapamıyor. muazzam skor katkısı olan kanatları var üstelik liverpool'un. (downing 0 gol-0 asist)

    barça olmaya çalışan yine wigan. baya baya 3-4-3 oynuyorlar ya. fm'de korkarsın lan. ingiliz ligi bu. wigan maçlarını izlemek de acayip zevkli. ağır ağır paslaşıyorlar. mesela yapamayacakları çok belli olan organizasyonlara giriyorlar. teknikleri yetersiz, kendileri de biliyor bu paslaşmayla fazla gitmez bu atak ama martinez ısrarlı el mecbur paslaşıyorlar.

    ama kone'yi aldılar. adam tam bir poacher, tam bir into the channel, tam bir koşu yoluna top at. mükemmel transfer.

    premier lig'de klasik 4-4-2, hızlı,uzun toplarla, ingiliz futbolu oynayanlar--->manchester united, westham united, aston villa, fulham, norwich city, sunderland, everton, reading, , newcastle, southampton, west bromwich albion.

    sikindirik, sıkıcı pas oyunu oynayanlar--->manchester city, tothenham hotspurs, arsenal, liverpool, wigan athletic, swansea city, chelsea, queens park rangers.

    antitotal futbolun en önemli temsilcisi--->stoke city

    sik onları stoke city. owen'ı almışlar bu arada. owen'ın ne işi var ya, bize uzun boylu ve sert topçu lazım.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap