90 entry daha
  • ilk aldığım parfümdür kendisi. dolce&gabbana versiyonu tabii ki. böyle evladım olsa öyle severim onu. hiç unutmuyorum 60€'ya almıştım free shop'tan hollanda'ya giderken. hollanda'da kullanmıştım. kaç sene oldu dur bakayım, hah, üç sene olmuş resmen alalı. hala bitirmedim inatla. böyle dibinde bir milim kalınlığında var. yıllandıkça daha da kalıcı oldu doğal olarak. böyle alıp sürerim, bütün gece gitmeyi bırak dolaba koyduğum anda dolaba siner kokus güzel gabbana'mın. candır can.

    notalarına gelirsek:

    üst notalar: liçi (bkz: kral meyvesi), mandalina, şeftali, bergamot
    orta notalar: zambak, kırmızı erik, yasemin (ki inanılmaz anlaşılır bu yasemin), müge
    alt notalar: musk, vanilya, kabe samanı (bkz: andro pogon), amber

    bence kokunun ilk başta ağır gelmesi tamamen alt notaların güçlü olmasından kaynaklı. kabe samanını pek bilemiyorum ancak musk, vanilya ve amber parfümün kalıcı ve sağlam olmasını sağlıyorlar kesinlikle. başlarda hissettiğiniz o turunculuk da tamamen mandalina ve şeftalinin eseri bence. bergamot çok ufaktan da olsa seziliyor. ama asıl vurucu nota kesinlikle yasemindir bu parfümde. yasemin hastasıysanız bayılırsınız ölürsünüz. hele de vanilyayla karışınca offfs. bu da ne yazık ki ortalama ağırlıkta bir parfümdür ve günlük kullanımdan çok akşam kullanımına uygundur. kazak kokusudur, yani kışları ve sonbaharları en güzel halini alır. gerçi benim yazın kullanmışlığım var ancak yazın kesinlikle ağır geliyor ne kadar severseniz sevin. biraz daha açık renkte bir parfümdür bence ve giydiğiniz çoğu şeyle uyumlu olacaktır. bu yüzden tercih edilesidir zaten.

    ayrıca arkadaşlarım üzerimde o kadar beğendiler ki "bu senin parfümün olsun eveeet!" diye kaç kere üstüme atladılar. zaten benimdir, canımdır, en güzeldir. yeni şişesini kıyıp alacağım galiba.
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap