172 entry daha
  • 1990 yapımı arnold'lı versiyonunu çok beğenmiştim. o dönem için oldukça orjinal bir konuya sahip çığır açıcı bir filmdi.

    --- spoiler ---

    çok net hatırlıyorum sharon stone'un güzelliğinden öyle böyle etkilenmemiştim. yoğun radyasyon yüzünden mutant'a dönüşen insanlar ve kardeşinin karnında yaşayan direniş lideri falan o zaman çok ilginç gelmişti. herkesin bahsettiği 3 memeli kadın ve arnold'ın pörtleyen gözleri çocuk aklımla kafama kazınmıştı bugün bile çok net hatırlarım o sahneleri.

    2012 yapımı colin farrell'lı remake'i de güzel olmuş diye düşünüyorum. tabi ilk filmi seyretmiş insanların çok beğenmemesini anlıyorum, sonuçta çok çok güzel bir film tekrar çekiliyor ve konu da artık orjinal değil. remake'lerin genel sorunu da bu zaten. ayrıca yukarılarda da bahsedildiği gibi film bazı mantık hataları içeriyor. yalnız filmin görüntüleri ve efektleri çok iyi. bir noir film edasıyla karamsar gelecek ortamı da çok iyi yansıtılmış, bu açıdan filmi bladerunner'a oldukça benzettim. colin farrell'ı da çok sevmem ama bu filmde oldukça başarılı buldum. kate beckinsale ve jessica biel da rollerinin hakkını vermişler. ikisi de ciddi anlamda çok çok güzeller. özellikle kate beckinsale filmin başındaki yatak sahnesinde hormon patlaması yaşatabiliyor.

    filmle ilgili en büyük eleştirim director's cut'ın sonunda yer alan dövme sahnesi. burada inception'daki topaç sahnesinde olduğu gibi douglas quaid'in yaşadıklarının gerçekten de rüya olabileceği vurgusu yapılmış ama buna çok da gerek yoktu sanki, biraz zorlama ve çalıntı gibi olmuş. yaşananların gerçek mi yoksa recall mu olduğu sanrısı film boyunca daha çok yaşatılabilir ve tüm filme yedirilebilirdi.

    --- spoiler ---

    sonuç olarak ortada müthiş bir film olan 1990 yapımı ve teknolojinin nimetlerinden faydalanmış, güzel bir atmosfere sahip 2012 yapımı versiyonları var. 1990 yapımı tabi ki daha güzel ama 2012 yapımı da gözardı edilmemesi gereken bir film.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap