200 entry daha
  • zamanın ötesine gidebilirim, öyle olursa zeitgeist'a ulaşabilirim.

    hakan günday'ın son benimse okuduğum ilk kitabı.
    öncelikle hakan günday'ı birçok arkadaşım tavsiye etmişti abartma tozuyla beraber, hatta bu mübalağalar sonucu kendisinin türk edebiyatı'nın halihazırdaki lokomotifi olduğu kanısı yaratılmıştı üzerimde henüz okumamış olmama rağmen.
    nihayet okudum ve diyebilirim ki eğer makinist bu adamsa bu tren trabzon'a gider anca. bayağı tesadüflere bağlanan uç hayatlar. olay örgüsü derinlikten uzak. kötü bir yaftalama olacak ama sanırım para için yazmış bu kitabı zira başka bir açıklama bulamıyorum. karakterler üzerinden fikirlerini anlatmaya çalıştığı bölümler ara sıra ansiklopedi tadı veriyor. karakterlerin belli bir hayat görüşleri yok ve tamamına yakını iyi değil. insanların hayatlarında önemli yer tutan olgular ve olaylar paçavra haline getirilmiş. popülist bir romandan öteye geçememiş. bitirmemin tek nedeni başlamış olmam.
    özet geçmek gerekirse, ben hiç beğenmedim arkadaş. ne üslubunu, ne olay örgüsünü, ne yarattığı karakterleri, ne de onların uçlardaki dünyalarını. bu kitabı okuduktan sonra açıkçası biraz moralim bozuldu. kinyas ve kayra'ya 20 tl verdim lan ben tüyap'ta. yıllar sonra kitaba para verdim. evet kitaba para verenlerden, koleksiyon yapan tiplerden değilim. ariyet alır faydalanır geri veririm. neyse, eğer kinyas ve kayra da tırt çıkarsa elemana bir mail atacağım. bıraksın bu işleri, sahil kasabasında motel falan alsın, domates yetiştirsin. kendisini kandırmasın yani. ama tabi bunlar az okuyan birinin bol keseden attığı yorumlar. neyse okuyayım kinyas ve kayra'yı da sonra duruma göre sövmeye devam ederim.

    -----spoiler-----

    -----spoiler-----

    he amk her 13 yaşındaki kız orospu oluyor, her 16'sındaki ise 52 kişi tarafından sikilip, mazoşist filmler çekip babası kendisini sikmeden kokain komasına giriyor. rehabilitasyon merkezinde kendisiyle ilgilenenin velayeti altına giriyor. sonra ilkokul okumadan, 16 yaşında öğrendiği bir dilin edebiyat bölümünü bitiriyor, hemi de oxford'da. bsg derler adama.

    -----spoiler-----

    -----spoiler-----
210 entry daha
hesabın var mı? giriş yap