159 entry daha
  • bütün eleştirilere rağmen seriyi bozmamak adına oynadığım ve ne yazık ki eleştirilerin haklı olduğunu gördüğüm oyun.

    --- spoiler ---

    oyunda ilgili belirtmek istediğim birkaç nokta:

    -oyundaki baş karakterimiz connor tam bir öküz. gelene giden atar yapan, bütün oyun charles lee nerede, geberticem onu diye gezen bir eleman. öte yandan templarların başı babası haytham ise karizmatik ve esprili, insanın connor malıyla uğraşmaktansa templar olası geliyor.

    - hikaye önceki oyunlara göre daha kötüydü. diğer oyunlarda arada giren sahneleri dikkatlice izlerken bu sefer doğru düzgün okumadım bile, konu itibariyle ilgi çekmiyordu.

    - oyunda para kazanmak zor ve saçma bir hale gelmiş. daha önceleri şehri geliştirdikçe aldığınız para artıyordu ve siz de gidip maaşınızı bankadan çekiyordunuz, burada ise resmen köy ağası oluyoruz. zor durumda kalan insanları kurtarıp zanaatlarından faydalanıyoruz, ürettikleri şeyleri satıp para kazanıyoruz. insanın connor'ı mı yoksa erkan petekkaya'yı mı yönetiyorum diye sorgulayası geliyor.

    - ürettiklerini satıp para kazanıyoruz dedim ama ben pek bir para kazanamadım. ürünleri üretmek için harcadığım para sattığım zaman aldığım parayla neredeyse eşti. ayrıca bazen gönderdiğiniz konvoy saldırıya uğruyor ama konvoyu savunamıyorsunuz. ancak para kazanamıyorum diye üzülmenize gerek yok çünkü parayı harcayacak bir yer yok. oyunda kısıtlı silah seçenekleri var, zırh ise hiç yok. oyunun başında aldığım bir pistol ve baltayla bütün oyunu götürdüm.

    - dövüş sistemi biraz değişmiş, counter olayı zorlaşmış onun için pek beğenmedim. ayrıca balta kullanırken silah,ok veya duman bombası kullanmaya karar verdiğinizde baltayı geri yerine koymak yerine düşmanlarınızdan birinin kafasına gömüyorsunuz ve daha sora 50 tane ölü adamın içinde balta aranıyorsunuz.

    - bütün oyun boyunca connor'ın charles lee'yi öldürmeliyiz diye gezmesini izliyoruz ancak adamın ölümünü gerizekalı bir kovalamaca sonucunda seyirci gibi izledik. güzel olabilecek bir dövüş piç edilmiş.

    - avlanma olayı kötü olmamış ama oyun boyunca kurtlara küfrettim, ne zaman kendileriyle karşılaşsam her seferinde öldüm.

    - daha önce de çokça bahsedilmiş, deniz görevleri çok iyiydi ama aynı zamanda çok amaçsızdı. bu bölümleri oynamamak size bir şey kaybettirmediği gibi, oynamak da bir şey kazandırmıyordu.

    --- spoiler ---
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap