109 entry daha
  • gossip girl'dür, how i met your mother'dır, sex and the city'dir, friends'dir - en piyasa arkadaş grubu dizilerinin hepsiyle kısa/uzun bir geçmişim olageldi. her seferinde de çevremden aynı diziyi izleyen kişilerden birinin "aynı bizim gibi ya, bak x ben işte aynı, y ve z de işte şey, q da bu" gibi özdeşleştirme yapma çabasına şahit oldum. ben de lisedeyken "hihihi tam lily'yim ben," derdim. sektirmeden bütün dizilerde gördüğüm bu olayı girls için kimse yapmıyor. sebebi ise çok açık, karakterler çok gerçek burada. daha önce de gerçekçi karakterlerin yer aldığı diziler gördük ancak girls'ü nezdimde bunların da üstünde bir yere taşıyan özelliği, sadece abd'deki insanlara değil dünyanın ortalama/ortalama üstü ekonomiye sahip her ülkesindeki insanlara da gerçek gelebilecek karakterler barındırması. hannah'nın kilo problemini pat diye bir bölümde vermemeleri mesela, yavaş yavaş onu çözmemize zaman tanımaları. başta marnie'nin tavırları insana çok sinir bozucu gelse de zamanla onu olduğu gibi kabullenmemizi sağlamaları. jessa'nın ilk bölümdeki mükemmel imajının arkasında nasıl bir kız olduğunu fark ettirmeleri. shoshanna çok boş bir karakter gibi görünse de onun kafa karışıklıklarında kendimizi bulduğumuz anlar. böyle detaylar var işte, ve bunlar öyle detaylar ki "ay ben tam jessa'yım" diyemiyor insan. hani tanıdığın bir ayşe fatma vardır ve sen arkadaşına ben aynı ayşe'yim sen de fatma'sın demezsin ya (yani demiyorsunuzdur bence), onun gibi. lisede how i met your mother'ın lily'si olmaya özenmiş ben, şimdi buradaki insanlardan hiçbiri olmaya özenmem, en fazla elim telefona gider bu kızlardan birine mesaj atmak için, kanlı canlı insanlar olmadıklarını hatırlamadan birkaç saniye önce. özellikle 2. sezonun 4. bölümü mükemmeldi. bugüne kadarki en güzel bölümdü bence. ne vardı peki bu bölümde,

    --- s02e04 spoiler ---

    ciddi manada önemli hiçbir şey yoktu. hannah'nın kurduğu sofra herhangi birimizin kurduğu sofra olabilirdi. "ay hannah da çok iticileşti .s .s" yorumu yapan bazı kızlarımız var ki hiç anlamıyorlar sanırım lena dunham'ın yapmak istediği şeyi. hannah iticileşebilir. biz de iticileşebiliriz. televizyonun sadece cilalanmış karakterler sunması birbirinin aynısı diziler yaratıyor işte. sonra somut bir olay örgüsü olmayan girls bu döngüyü kırıyor ve bir anda patlıyor. bir de shoshanna'nın "sen benim evimde yaşıyorsun" farkındalığına vardığı an öyle tatlıydı ki tekrar tekrar izledim.

    --- s02e04 spoiler ---

    herhalde ne demek istediğimi biraz açık edebildim. bu başlığa ne yazmak için geldiğimi unuttum açıkçası. hah, booth jonathan mevzusu. ah booth jonathan. onunla ilgili şöyle bir entry yazıverdim yanlışlıkla, burada da bulunsun istedim. (bkz: #32036245)

    dostlarım anlayacağınız ben bir televizyon programıyla kafayı bozdum. tez zamanda beni bu durumdan kurtaracak birini arıyorum pls sivuple tşk.
300 entry daha
hesabın var mı? giriş yap