268 entry daha
  • son albümleri mmxii yi çıktığı gün dinleyenlerdenim. 10 yıl sonranın birlikteliği olmuştu bir nevi bu albüm. çoğu hayran yorumunu okuduğumda "pentagram'ın yumuşadığı, alternatif sounda kaydığı" söyleniyordu ama bunu gerçek bir pentagram hayranının söylemiş olması imkansızdı. ve bir de gökalp ergen'in vokali eleştiriliyordu. murat ilkan'ın vokali üzerine hiç olmamış deniyordu. işte, benim de değinmek istediğim bu konu.

    murat ilkan'ın bu gruba kazandırdıklarını kimse inkar edemez, büyük bir vokalistti, çoğu kişi onu bruce dickinson'a benzetiyordu vokalde. böylesine epik bir sesten sonra gökalp ergen'in blaze bazley muamelesi görmesi hiç mi hiç hoşuma gitmiyor. sırf sert bir vokali yok diye yapılan bu muamele yanlış. bence harika bir renk getirmiş yeni pentagram'a. hiçbir şarkıda en ufak bir şekilde sırıtmıyor ve o kadar hakim ki sesine. pentagram'ın toparlanma sürecinde grubun baş adamı hakan utangaç ile grubu çok iyi sırtlıyor kendisi.

    şu anki durumları da harika konumda grubun. türkiye'nin en iyi ve en çok ilham veren heavy metal grubu olmalarının yanı sıra, uzun bir arayı iyi değerlendirerek tekrar geri dönüş yaptılar ve isimlerinin hakkını verdiler. 1992 yılında son bulan thrash metal rüyası ilk dönemleriydi, ikide birde "abi trail blazer'dan sonra bittiler" demek yanlış oluyor.
1273 entry daha
hesabın var mı? giriş yap