9 entry daha
  • içerisinde bombastik ve hayvani 3 - 4 hata bulunduran imdb deki 5.5 puanından belkide biraz daha fazlasını hakeden , o kadarda kötü olmayan fakat ha bire zenci görmekten gına getiren film. ayrıca filmin adı " süper mikici pilot lightning ve saz arkadaşları " olsa daha iyi olurmuş gibime geliyor.

    --- spoiler ---

    - me 262'ler savaş boyunca bütün amerikan pilotlarının korkulu rüyası oldular. çünkü bir me - 262 ozaman amerikanın elindeki en hızlı uçak olan p-51 mustanglerden ortalama olarak saatte 250 km daha hızlı uçuyordu. buda yakalanmalarını imkansız kılıyordu. fakat filmde me-262'ler patır patır iniyor.

    - lightning'ile me - 262 nin kafa kafaya giderken birbirlerine ateş açtıkları sahnede me - 262 lightning'i pilot kabininden vurup adeta delik deşik ediyor. fakat gerçekte me - 262 ler ozamanlar p-51'lerin aksine .50 calibrelik değil 30mm'lik mermiler taşıyordu. yani bir me-262 bir p-51 mustang'i sadece 3 - 5 mermide tamamen civatalarına kadar ayırabilirdi. dolayısı ile lightning'in uçağının kanopisinin alman pilot tarafından ateşlenen ilk mermide darmadağın olması ve lightning'in me-262 yi daha göremeden ölmesi gerekiyordu.

    - bir savaş gemisini yok etmek yada safdışı bırakmak 2000 adet 50 calibrelik mermi ile dünyanın en kral pilotu olsanız mümkün değil. kaldı ki bir pilotun toplam atak süresi 20 saniyeyi geçmeyen sadece 2 sortide 2000 adet 50 calibrelik mermi yakması mümkün değil. kaldı ki lightning bu iki sortidede üzerine doğrultulmuş onca uçak savardan sadece 6 kurşun yiyerek kaçmayı başarıyor. bir savaş gemisinin ne kadar hayvani uçaksavar gücüne sahip olduğunu görmek isteyenler buradan izleyebilir. kısacası lightning'den adeta bal damlıyor.

    - ilk kısımdaki b-17'leri koruma görevinde bütün amerikalı pilotlar oksijen maskesi takarken alman me-109 pilotlarından bazıları takmıyor. oysa b-17'ler oksijenin düşük olduğu irtifalardan saldırıya geçerler. bu durumda alman pilotların bir kaç dakika içerisinde bayılması gerekirdi.

    - onca hayvani manevralara rağmen pilotların hiç birisi g kuvvetinden etkilenmiyor yada bunu belirten en ufak bir iz yüzlerinde yok.

    - hiç bir pilotun g.tü altında dünyanın en kral uçağıda olsa kalkıp koca bir hava üssünü basmayı yemez. heleki yakıtı ve cephanesi azken kendisine doğrultulmuş 30 dan fazla uçak savar + radar + bir o kadar uçak olduğunu biliyorsa. film'de koca hava üssünü dağıtmak sanki çocuğun elinden şeker almak kadar kolay anlatılmış.

    --- spoiler ---
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap