34 entry daha
  • geçenlerde bi tanesiyle tanıştım. iş güvenliği uzmanı kimdir, nedir, ne iş yapar, kimler tarafından eğitilir bilmiyorum ama hepsi benim tanıştığım arkadaş gibiyse ve iş güvenliğini bunlara emanet etmişlerse yazık günah lan.

    yüksek fırında dumana maruz kalan işçinin ısrarla adli vaka olmaması gerektiğini iddia ediyordu. hayır madem bi boktan anladığın yok, bari benim işime karışma.

    arkadaş saçmalamaya devam edince koca fabrikanın iş güvenliğini kime emanet etmişler diye sormak zorunda kaldım. ey torpil sen nelere kadirsin.

    sonra bu garip arkadaş 155'i arayıp polis çağırmış. kendisine hakaret ettiğim gerekçesiyle beni polise şikayet ediyor. polis memuru sabır küpü çıktı. güzelce anlattı, "beyefendi adı üstünde polis imdat bu öyle kişisel sorunlarınız için arayacağınız bir danışma hattı değil, doktor bey size hakaret ettiyse karakola gelir şikayette bulunursunuz".

    bu arada hastaya yoğun bakımda yer ayarladık, anestezi uzmanı 24 saat takip edelim dedi. iş güvenliği uzmanı denen eleman hastayla konuştu, alttan girdi, üstten çıktı herifi kendi isteğiyle taburcu olmaya ikna etti. imzasını aldık yolladık mecburen.

    eleman çıkarken doktor olmuşsun ama adam olamamışsın muhabbeti çevirmeyi ihmal etmedi. hatta kendisinden adamlık dersi alma talebimi geri çevirmeyerek açık adresini ve telefon numarasını da bıraktı.

    işin kötü yanı adresini ve numarasını yepyeni bi tomar karbon kağıtlı reçete kağıdının üzerine yazdı. tabi o sinirle hayvan gibi bastırarak yazmış olacak ki nöbet boyunca hastalara ilaçlarıyla birlikte adamlık dersi reçete etmek zorunda kaldım.
354 entry daha
hesabın var mı? giriş yap