1 entry daha
  • akp ile kürtlerin bir şeyleri abdullah öcalan üzerinden çözme çabaları. türkleri ise denkleme dahil etmeme konusunda hemfikirler. türklerle pek muhattap olmadan bir şeyleri çözmeye çalışıyorlar.

    pkk militanlarının sınır dışına çıkarılması söz konusu şu günlerde. herkes militanların kandil'e geri döneceğini düşünüyor. nedense kimse bu militanların pyd'nin meşruiyet kazanmaya çalıştığı kuzey suriye'ye gidebileceğini dillendirmiyor. ben olsam o militanları kuzey ırak'a değil, kuzey suriye'ye gönderirdim. sonra pirincin taşlarını türkiye'ye ayıklatırdım.

    gerçi uzaktan bakınca her şey iyi hoş. oo barış geliyor falan da, militanların sınır dışına çıkarılması için öne sürülen istekler de yine medyamız tarafından kerizi uyandırmamak adına pek yüksek sesle telafuz edilmiyor. her şeyden önce pkk, türkiye'yi güneydoğu'da ve doğu'da işgalci olarak görüyor. tsk'nın bölgeden ayrılmasını ve pkk güçlerinin orada jandarma gibi konuşlanmasını istiyorlar. bu "pat" diye olacak bir şey değil elbette. yavaş yavaş bunun altyapısını hazırlayacak gelişmeler olmadığı müddetçe pkk bu sürece olumlu yaklaşmayacaktır. ne şekilde olumlu yaklaşabilir diye düşünecek olursak; ileride doğu ve güneydoğu'daki türkiye varlığını silmelerine yardımcı olacak adımlar ile diyebiliriz. mesela türklük kavramını değiştirmek, içini boşaltmak, toptan anayasadan çıkartmak, kürtçe eğitim üzerinden yapay sınırları kağıt üzerine dökmek bunlardan ilk aklıma gelenleri.

    rte'nin kafasında fazla taviz vermeden, türklerin tepkisini üzerine çekmeden işi ilerletmek olduğunu tahmin ediyorum. bu sefer de öcalan duvarına toslayacaktır. fazla taviz vermeden öcalan'ı aşabilirlerse o zaman işler değişebilir. pkk istediklerini elde edemeden taviz vermek zorunda kalırsa, bu sefer örgütte öcalancılar ve diğerleri şeklinde bir bölünme de olabilir.

    öyle veya böyle, olur da bu işi bir şekilde anayasa referandumuna kadar getirebilirlerse -ki şimdilik zor görünüyor-; "anayasaya evet demeyen hayvandır, katildir, savaş yanlısı bir bozkır yaratığıdır" propagandasıyla çok karşılaşacağız. anayasaya evet diyenler ise "barışsever, demokratik, ilerici" olarak etiketlenecek elbette. şimdiden bazı köşe yazarları bunun çalışmalarını yapmaya başladılar bile.
518 entry daha
hesabın var mı? giriş yap