519 entry daha
  • öyle fotoğrafçı olunmaz, gerçek fotoğrafçı şunları bunları bilmeli, alan derinliğinden anlamalı, efekt kullanmamalı; fotoğrafçı dediğin böyle olur şöyle olur diyen fotoğrafçıları yine ortaya çıkarmış uygulama.

    benim anlamadığım bu kendini fotoğrafçı zannetmeyen, gerçekten fotoğraftan anlayan ve fotoğrafçı olan arkadaşların fotoğrafları falan nerede? çekip hiçbir yerde paylaşmıyor musunuz nedir neden bu kadar çok insan olmanıza rağmen hiç göremiyoruz bu fotoğrafları? yoksa paylaşıyorsunuz da kimse siklemediği için mi gelip instagram'cılara çemkiriyorsunuz?

    bir de youtube'da zibilyon tane youtube gitaristi denilen tip var mesela, bugüne kadar da bir tane gitaristin çıkıp "yea bunlara g#b9#5 desen yüzüne bakarlar kendilerini gitarist zannediyorlar" diye çemkirdiğini görmedim. herhangi bir yazarın çıkıp da "twitter'da tumblr'da yazıp duruyor gerizekalılar, kendilerini yazar zannediyorlar" diye bik bik ettiğini de görmedim. video olayından falan gidecek olursak bunun vimeo'su falan var daha, örnekler de çoğaltılabilir.

    ama içlerinde en kolay ulaşılabilir olanı fotoğrafçılığa gelindiği zaman ahkam kesip gurur yapanından geçilmiyor ortalık. evet, bence bunun sebebi de en kolay ulaşılabilir olanın fotoğrafçılık olması. fotoğrafçılığı küçümsediğimden değil, şimdi bu adamların derdi sanatçıyım diye dolaşabilmek. eline fırça alsa çöp adam çizemez, film çekmeye kalksa yazamaz çekemez, eline enstrüman versen çalmayı öğrenemez ancak boynuna kamerayı asıp arada deklanşöre bastı mı fotoğraf çekebilir. kendisi de pek bir şey yapamadığı için de dikkat çekmek için başkalarını ezme yoluna gider. oysa diğer örneklerde anlattığım gibi müziği ile romanı ile uğraşan adam bunlar kadar çemkirmez, işine gücüne bakar.
14099 entry daha
hesabın var mı? giriş yap