2 entry daha
  • değil kendilerinin, başkalarının bile yüzsüzlük, haddini ve/veya çapını bilmezlik, ahlaksızlık/terbiyesizlik, müdanasızlık, aptallık gibi hallerine tahammül gösteremeyen ve hatta bunlarla başa çıkamayan bünyelerin davranış biçimidir.

    bu kişiler, özellikle tv seyrederken ya da gazete okurken, her zaman tehdit altındadırlar. her an kendini bilmez bir manken-sanatçının sanat ile ilgili demeçlerine, yaşını başını almış bir sanatçının yarı-çıplak pozlarına, koskoca milletvekili olmuş bir lavuğun yalan dolu açıklamalarına, george bush'un barışa ne kadar önem verdiğine dair demeçlerine, cahilce yapılan konuşmalara, ve hatta genellersek cahil cesaretine maruz kalabilirler. tek hataları, o gördükleri utanmayan insanın yap(a)madığını yapıp, onun yerine utanmalarıdır.

    bu kişiler için hayat zordur, habire bir yerden göz kaçırmak, kanal değiştirmek, gazete buruşturmak, kıpkırmızı olmak zorunda kalırlar. düzenli olarak yürekleri sıkıştığından, beyinleri zonkladığından, midelerine kramplar girdiğinden, fenalıklar bastığından, bu tiplerin sağlıkları da pek iyi değildir, genelde stres sebepli hastalıklardan muzdariptirler.

    durumun karikatürize hali için bkz da bkz : zıçan adam
    (bkz: secondary embarassment)
500 entry daha
hesabın var mı? giriş yap