103 entry daha
  • gayet eglenerek izledim, tam cerezlik biralik film, pek yoruma da degmez, o yuzden muhendis kafasiyla hemen isin bilim kismina sariyorum:

    --- spoiler ---
    1) zirh parcalar halinde ucuyor. tenessee'den kalkip miamilere geliyor kol bacak maske ayri halde. lan yakit nerede? suyla mi ucuyor bu meretler? suyla ucuyorlarsa su nerede? hani zirh tek parca halde ucarken "kicina basina saklamistir yakiti, guc reaktorunu" diye idare ederiz de burada el kadar parcalar icin sokmez, cok verimsiz. ucacaksan, tek parca halinde uc, son anda parcalarina ayril. tony stark, sandigin kadar zeki degilsin, zirhini turk muhendislerine emanet etmenin vakti geldi.

    2) alev alev olup rejenere olan, tereyagini bolermis gibi tek vurusla metal yakan zibidiler: siz o kadar elektrigi nereden buluyorsunuz? 3 bin dereceye cikacak kadar kaloriyi telafi etmek icin 30 ton mayonezli hamburger yemek lazim her ogun. yoktan kutle yaratilan bilimkurgulara ne kadar karsiysam (kic kadar siringayla bir formul enjekte ederler, adam 4 katina cikip canavara donusur), yoktan enerji yaratilan bilimkurguya da karsiyim, ne de olsa kutle=enerji. bu konuda taviz vermeyelim.

    3) ne zamandir gicik oldugum bir sacmalik daha: zirh icinde bilmemkac yuz metreden yere dusmeyi, ah uh deyip iki burun kanamasiyla atlatamazsin. bir kinetik enerjin var, hayvan gibi hizli gittigin icin bu enerji buyuk, sonra gidip yere carparak zart diye durunca o enerji yok olmuyor. zirha geciyor, zirhin cok saglamsa da tum enerji icindeki dingile gecer, butun kemikleri unufak olur. yok eger zirh tum o enerjiyi aninda emebilirse isidan gunes gibi olur zaten.

    ayni salakligi indiana jones'ta da yapmislardi, herif buzdolabi icinde 10 kilometre uctu, sonra icinden cikip yurudu. hic kirilip bukulmeyen hayali bir metalden yapilmis bir asansorle yuz kat dusen insana ne oluyorsa, buzdolabi ve iron man zirhi icinde dusen insana da ayni sey olacaktir, her canli olumu tadacaktir

    --- spoiler ---

    ilimin bilimin isigi sizinli olsun sevgili iron manciler.
228 entry daha
hesabın var mı? giriş yap