7 entry daha
  • hazırlarken insana, "sırf şu belgeleri yeniden toplamamak için bir daha iş değiştirmice'm" dedirtir.
    istenen evraklar hemen hemen şu şekildedir:

    - ikametgah (bunu artık nüfus müdürlüğünden alıyoruz)
    - sabıka kaydı (çağlayan ya da kartal adliyesi'nden alıyoruz. çağlayan'da işlem çok kolaydı. tavisye ederim)
    - nüfus cüzdanı örneği (bazı yerlerde kaymakamlıktan alın yazıyor ama sakın inanmayın buna; muhtardan 6 tl'ye, noterden ise 28,5 tl'ye alıyorsunuz)
    - noter tasdikli diploma (bunun için de 30 - 35 tl gibi bir şey alıyorlar)
    - nüfus cüzdanı fotokopisi (en kolayı bu)
    - sağlık raporu (aile hekiminizden güle oynaya alınıyor)
    - microfilm (sağlık raporunu aldıktan sonra bir verem savaş'a gitmek gerek ki kadıköy'de söğütlüçeşme'de şu anda tadilatta olan, minibüslerin hemen önünden geçtiği bir camii var onun hemen arkasında yer alıyor. 15 tl veriyorsunuz, çektiriyorsunuz filmi. sabah çektirdiyseniz 13.30'da, öğleden sonra çektirdiyseniz de 15.30'da alıyorsunuz sonucu)
    - kan grubunuzun yazdığı bir kağıt (bunu da herhangi bir yere gidin, özele giderseniz 15 dk'da sonucu veriyorlar 25 tl karşılığında tabii)
    - hesap cüzdanı fotokipisi (daha önce aldıysanız ama nerde olduğunu hatırlamıyorsanız ya da yanınızda değilse, girin bankaya veriyorlar. daha önce hiç hesap cüzdanınız olmamışsa da 5 tl ödemeniz gerekiyor)
    - 8 adet vesikalık fotoğraf (özellikle noter gibi yerlerin yakınında 15 dk'da alabileceğiniz eli yüzü düzgün bir yerde çektirebilirsiniz. bunun sayıya göre fiyatı değişiyor ama ortalama 20 - 25 tl de bunun için çıkıyor cepten)
    - sigorta numarası
    - sigorta hesap dökümü
    - bir önceki iş yerinden çalışma belgesi, sigorta dökümü ve kümülatif vergi matrahı

    sakın insan kaynakları yetkilisinin "zaten 1 günde halledebileceğiniz şeyler" demesine bakmayın. ordan oraya savrulurken kesin birinden biri eksik kalabiliyor. malum; bu belgeleri alacağınız yerler devlete bağlı, öyle 5'i geçince bir işlem yaptıramazsınız kimseye.
    durum böyle, kendinizi maddi olarak da ayarlayın, zamanı da iyi hesaplayıp işe koyulun...
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap