57 entry daha
  • filmi diger aksiyon filmlerinden ayiran sudur; simdi biz ne bekleriz ortalama bir aksiyon filminden?

    tabii ki kahramanimiz acayip becerikli silah kullanan, muthis zeki, ve inanilmaz dovusen biri olur. konu olarak kliselerden ibaret kahramanimiz gorevi icabi mafya babalarinin veya cartellerin pesinden kosar, bi ara isler cikmaza girer boka batar. en sonunda kahramanimiz bir sekilde kurtulur ve dunyayi kotulerden kurtarir. birde bu kisinin yaninda hep bir (sonradan potansiyel ask yasayacagi) sevgili kizimiz olur.

    layer cake'i daha izlemeden dvd'ye bakinca gordugumuz silah tutan daniel craig (bkz: james bond) isimli muhterem kardesimiz olunca bizde muhtemelen ilk izlenim olarak gene muthis zeki bir ajan, super dovuscu, hizli kosup, cok super araba kullanan bir adam diyoruz.

    iste bu sefer oyle degil a dostlar. filmimizin kahramani craig ufak capli uyusturucu ticareti yaparken bir mafya babasinin tuzagi ile kendini uyusturucu merkezinin, dunyaca unlu mafya babalarinin ortasinda buluyor. bunun ile birlikte olaylarin gaziyla o mafya babasini olduruyor. tabi james bond'dan gordugumuz daniel abi'ye yakismayan bir acemilik ile olduruyor. sonra dusa girmesi ve soku uzerinden atamamasi inanilmaz bir sahne. daha sonra yavastan bu alemin en tepesine dogru adimlarini atiyor. artik baya bir saygin adam konumuna gelince bu sefer sevgilisini caldigi adam tarafindan acemice olduruluyor.

    yani bu film farkli. bu filmde absurt dovus sahneleri veya birbirinden ilginc iskence sahnelerinden cok gercek hayattan ve gercekcilikten kesitler var.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap