31 entry daha
  • sadece gündüzleri oynanması gereken oyun. amnesia tarzı survival-horror'larda bile böyle atmosfer görmedim. müzikler ve hikayenin işleyişi tam bir sanat eseri.

    --- spoiler ---

    oyunun tam yarısında 15.chapter'da bıraktım yarın devam etmek üzere. oyun 30 chapter'dan oluşuyor bu arada. şu yaratıklı bölümlerde keşke tek oynamasak da sürekli coop devam etsek, sonunda her zamanki gibi ihanete uğrasak da olur. hatta ve hatta tahmin ettiğim üzere iyi çıkacak olan ve hayvan korkunç olan the dark one bile ortaya çıkıp bizi koruyabilir. yok böyle bir atmosfer arkadaş! ilk oyunda bile meşhur kütüphane bölümü hariç bu kadar tırsmamıştım. bari artyom da konuşsa da ses yapsa ama o da yok susuyor adam mütemadiyen. onun dışında insanlı bölümlerde sorun yok bol bol stealth takılabiliyorsun bildiğin hitman misali, nerdeyse kurşun harcamadım.

    --- spoiler ---

    edit: dayamadım bitirmek üzereyim. yok böyle bir yalnızlık teması, gece yine karabasanlar gelir aq.

    edit2: oyun bitti. kötü sonla bitti. son bölümlerine doğru kormanıza gerek yok, ipucu vermiş olayım.

    --- spoiler ---

    hemen anlatayim kötü son ve iyi son farkını. eğer oyunda adamları öldürmeyip arkadan yaklaşıp "knock out" yaparsanız yani bayıltırsanız iyi sonla bitiyor. bunları yaparsanız, pavel'i de öldürmezseniz ve dark one ile çatıda olduğumuz bölümde wing demon geziyor tepede onu da öldürmezseniz iyi sonla bitiyor. öldürürseniz dark one'lar sizi terkediyor ve kötü sonla bitiyor. oynayanların %90'ının istemeden de olsa kötü sonla bitirdiğine eminim.

    kötü sonda, artyom düğmeyi çeviriyor ve kendini feda edip bombayı patlatıyor. sonraki sahnede karısı kucağındaki oğluna artyom'un nasıl kahraman olduğunu falan anlatıyor.

    iyi sonda ise, artyom tam düğmeyi çevirecekken dark one'lar geliyor ve artyom'u durdurup düşmanları etkisizleştiriyorlar.

    her iki sonda da dark one'lar insanları terk ediyor ama geri geleceklerine dahil sinyal veriyorlar. 3. oyunun geleceğini tahmin ediyorum ben. ama artyom mu olur başkası mı olur ana karakter onu bilemem.

    --- spoiler ---
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap