1 entry daha
  • meselenin sağlık durumunu takip etmek olmadığı durumla ilgili sorudur. herkesin aile yapısı toplum içinde belirlenmiş şekilde ilerleyecek değil. yazıda da belirtildiği gibi koca psikopat iğrenç bir herif de olabilirdi, birlikte yaşamıyor da olabilirlerdi, belki kadın gerçekten hamileydi ve kocasına sürpriz yapacaktı. yani illa ki en kötü ihtimalleri düşünmesen, en masum ve gereksiz şeyleri düşünsen bile burada ciddi bir hak ihlali var.

    siz illa ki diyorsanız ki "nasıl işmiş bu, tabii ki kocasının haberi olacak", o sizin aile anlayışınızla ilgili bir şey ve sadece sizi bağlıyor. her insanın kendi özeliyle ilgili bilgiyi kendine saklama veya partneriyle paylaşma seçimini kendisinin yapmaya hakkı var. birlikte veya başkasıyla yapılma ihtimali olan çocuk "özeli" değildir diyorsanız da bu yine sizi veya devleti ilgilendirmiyor, çünkü ortada yine testi yaptıran kişinin vereceği bir karar var. yani illa ki baba bilmeli desek bile ne zaman bileceğine, nasıl bileceğine annenin karar vermesi gerekiyor. neden mi? çünkü bize bok yemek düşüyor. en basit ve masum çakallığı düşünün, kadının hamile olduğunu ve kocasına bir sürpriz şeklinde söyleyeceğini düşünün. azıcık kafası normal olmayan bir adam "ben bunu niye telefonla öğrendim" diye arıza çıkartmaz mı?

    yok chp'li aileymiş de, onlar zaten ahlaksız yaşıyorlarmış da... olacak iş değil lan. nasıl insanlarsınız oğlum siz? size evinizde ne yapıyorlar da bu kadar insanlıktan uzaklaşabiliyorsunuz? sen erkeğin tam yetki sahibi olduğu, her kararı verdiği bir aileye sahip olmak istiyorsan bununla problemi olmayan bir kadın bulup evlen abiciğim, niye her şeyi kafamızdaki türk-sünni-ortahalli aile tanımına göre yapmak durumundayız?

    mesele sağlık durumunu takip etmekse neden kadını aramıyorsun? kocasının telefon numarasına kadar biliyorsun da, neden açıp bakmıyorsun kontrollerine, muayenelerine? her yerde kaydı var lan böyle şeylerin. azıcık insan olun lan.

    başbakan ne zaman bir konu hakkında yorum yapsa, yasalaşmasına bile gerek yok, ülkenin yarısından fazlasındaki tüm devlet ve özel sektör kurumların direkt emrine giriyor abi. daha hiçbir yasal problem yokken kürtaj yaptırmak zorunda kalıp yaptıramayan, ciddi sağlık sorunları yaşayan kadınları hatırlıyor musunuz? işte bu da onun uzantısı. yani devlet sana şunu diyor: sen kendi başına iş yapma, bir sorunun varsa adalet sistemi kesinlikle yanında olmayacak, sorunun kocanın uygun gördüğü şekilde çözülecek, sorun yoksa zaten bizim istediğimiz gibi yaşıyorsundur.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap