106 entry daha
  • gencecik insanların katledildiği, sakat kaldığı, ve halen komada hayat mücadelesi verdiği bu direniş, çocuk kandırmacaya benzeyen hükümet ve medya işgüzarlığıyla bu şekilde neticelenemez. hükümetin şu anda attığı hiç bir somut adım yoktur. sadece oyalama, göz boyama ve ardından unutturmayla devam edecek süreçle standart taktiklerini uyguluyorlar.

    asıl neticelenme nasıl gerçekleşir:

    bu katliamın sorumluları:
    içişleri bakanı muammer güler istifa etmeli
    istanbul valisi hüseyin avni mutlu istifa etmeli
    istanbul emniyet müdürü hüseyin çapkın istifa etmeli
    ankara valisi alaaddin yüksel istifa etmeli
    ankara belediye başkanı i. melih gökçek istifa etmeli (tamam lan bunu kişisel olarak belki arada kaynar diye sıkıştırdım)
    izmir emniyet müdürü ali bilkay direk açığa alınmalı
    ethem sarısülük'ü öldüren polis hakkında bilerek ve isteyerek adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörülen dava açılmalı.

    tvlereki ve sosyal medyadaki görüntüler incelenmeli ve koruması gereken halkına zulmeden, işkence eden, kafasına kapsül sıkarak öldürmeye çalışan polisler hakkında soruşturma açılmalı, bu soruşturmalar bitene kadar açığa alınmalılar. içlerinde kapsülle direk direnişçilerin kafasına sıkanlar hakkında cinayete teşebbüs davası açılmalı.

    akabinde gezi parkına dokunulmamalı, akm aynı kalmalı fakat iyileştirme çalışmaları yapılmalı.

    en sonunda da bunca şeyin sorumlusu başbakan recep tayyip erdoğan bütün bu istifaları açıklayarak "seve seve" özür dilemeli.

    hadi eyvallah, rantınız kısık olsun.

    edit: ve tabi en önemlisi kişisel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmaması ve kimsenin hayat tarzı ve yaşam biçimine dokunulmaması konusunda yeni kanunların ve bu tür girişimleri önleyici yasaların yeni anayasada olacağı taahhüt edilmeli.
    edit2: halk oyalaması (bkz: #34573661)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap