244 entry daha
  • peşin bilgi: bakın çocuklar ben çok üzülüyorum

    wikipedia'daki bilgiye göre film projesi universal studio'nun projeyi iptalinden sonra warner bros tarafından da rafa kaldırılmıştır. çok güzel.

    (sonradan edit: sonradan bir film yayınlandı ama yayınlanmaz olaydı)

    kitap bazında konuşursak da, son kitabıyla birden fazla kere, donuk bir ifadeli surattan yaşları ani ani indirmiştir.

    spoilerlar spoilerlar ---------------------

    genel olarak 3. kitaptan sonra son kitaba kadar biraz sıkıldığımı belirtmeliyim. hele roland - susan delgado olayını ayrı bir kitapta anlatılması gerektiğini bile düşündüm. yani ne bileyim, the little sisters of eluria neden karışık öykü kitabında sıradan bir hikaye de, kurt olayı ya da bu susan delgado olayı ana hikayenin göbeğinde ?

    her neyse, evet son kitabı çok burktu. direkt yüreğime oturdu. o eddie'nin ölümünün ardından susannah'ın acısı, grubun hali, olaylar... jake'in bok yoluna gitmesi ve oy'un o hali... hele hele oy'un ölümü... hala yüreğim yanıyor. son darbe olarak roland'ın kulenin önünde bugüne kadar kaybettiklerinin onuruna teker teker isimlerini sayması. romantik komedi izleyen pms kadına döndük.

    ne yalan söyleyeyim, ölümlerden başka 2 olay canımı sıktı. birincisi eddie ve jake'in yaşananları unutup onlara fısıldayan seslere anlam veremeyişi. evet eddie yine susannah'ya aşık ama o yaşananlar hep gitmiş ne kadar üzücü. yakında susannah da unutacak falan. neticede tekrar bir aradalar. sonsuz döngüde kaderini arayan roland da aralarına katılaydı iyiydi ama adam ızdırap çekmek için ölümsüzlükle lanetlenmiş. işte bir diğer olay da bu. roland'a patlayan "ka bir tekerlektir, her daim kendini tekrar eder." mottosu. açıkçası roland kuleye girdiği anda ben tatmin oldum. sonrası roland için belirsiz kalsın istedim. belki yeni kral o olurdu. belki kulede hapis kalır ama diğer yandan tüm evrenlerin düzenini sağlardı. belki kule onu da öldürüp varoluşunun amacını yerine getirirdi vs vs. ama o son kapıyı açtığında her şeye tekrar başlaması acayip koydu. tek teselli oy'un new york'lu dünyada normal karşılanacak bir kılıkta gruba ileride dahil olacak olması.

    ha bir de, ulan bu kızıl kralın olayı nedir ? melih başgan gibi bir şey sanırım. adı var ama iki dakikada paket oldu. kızıl kral aşağı kızıl kral yukarı... neymiş olayı ? bir olayı yokmuş. kimdir, nedir, hikayedeki yeri nedir belli değil tam çok keskin bir rolü yok.

    evüüüet, geldik hırtlık yapmaya. lan süzeena, suratındaki sivilceyi sildirdin de kendine 2 tane bacak çizdiremedin mi ? çocuğa kendini çizdirip dil ekletemedin mi ? roland'ı çizdirip sağ elinin parmaklarını ekletemediniz mi ? olan mordred'e oldu. yarı tanrıymış da, karanlığa hükmedecekmiş de. daha kendi götüne hükmedip altına zıçmamayı beceremiyor. 2 kurşunla paket oldu zaten. niye biz bunun ana karnında oluşunu ve doğup grubun peşine düşmesini 2 kitap boyunca ızdırap içinde takip ettik ulan, oy'u öldürmesine bahane olsun diye mi ?

    işte genel seri olarak, onlarca yılda yazılmasının konu bütünlüğü bakımından bazı handikaplara yol açtığı gerçeği mevcut. olmasaymış daha iyiymiş. ama olsun be roland, varlığın yeter.

    koyayım gan'a, size bir şey olmasın suze, eddie, jake, oy !

    ake !

    ah be olm :

    "now comes roland to the dark tower! i have been true and i still carry the gun of my father and you will open to my hand!
    i come in the name of steven deschain, he of gilead!
    i come in the name of gabrielle deschain, she of gilead!
    i come in the name of cortland andrus, he of gilead!
    i come in the name of cuthbert allgood, he of gilead!
    i come in the name of alain johns, he of gilead!
    i come in the name of jamie decurry, he of gilead!
    i come in the name of vannay the wise, he of gilead!
    i come in the name of hax the cook, he of gilead!
    i come in the name of david the hawk, he of giead and the sky!
    i come in the name of susan delgado, she of mejis!
    i come in the name of sheemie ruiz, he of mejis!
    i come in the name of pere callahan, he of jerusalem's lot, and the roads!
    i come in the name of ted brautigan, he of america!
    i come in the name of dinky earnshaw, he of america!
    i come in the name of aunt talitha, she of river crossing, and will lay her cross here, as i was bid!
    i come in the name of stephen king, he of maine!
    i come in the name of oy the brave, he of mid-world!
    i come in the name of eddie dean, he of new york!
    i come in the name of susannah dean, she of new york!
    i come in the name of jake chambers, he of new york, whom i call my own true son!
    i am roland of gilead, and i come as myself; you will open to me."

    ek : aylar sonra şu entry'nin hüzünlü kısımlarını tekrar okurken bile yaş getirdi. ve kulenin önünde isim çığırma olayı her aklıma geldiğinde hala tüylerim diken diken oluyor istisnasız arkadaş.

    ulan oylamayın şunu, son oylananlarda her gördüğümde içim fena oluyor.

    not : oylayın amk hassasiyetimi kaybettim sikimde bile olmuyor artık.
396 entry daha
hesabın var mı? giriş yap