4 entry daha
  • son bir ayda milyonların yürümesi, 7000 kişinin yaralanması, 4 kişinin ölmesi ile çok yakından ilgili olmasına rağmen sözlükte irdelenmeyen konudur. en son entrynin giriş tarihi manidardır.

    ben devamını yazayım, istanbulda 6,4m² kişi başına yeşil alan vardır, ve istanbul büyükşehir belediyesi yönetmeliğe göre 10m² olarak hedeflenmelidir.

    diyeceksiniz bu olayın 28 mayıs 2013 taksim gezi parkı direnişi ile ne ilgisi var.

    ilgisi şudur: istanbulda 6,4m² yeşil alan olmasına karşın beyoğlu ilçesindeki kişi başına düşen yeşil alan 2m² dir. mesele sadece ağaç değildir tabi, ama bu istatistiksel değer tüm şişli, beyoğlu ve çevre ilçelerde oturanların buram buram hissettikleri bir şeydir, ve bu yüzden direniş devlet güçleri tarafından kırılamamıştır, direnenler yerel ahalidir bir bakıma.

    benim kendi kanaatim gezi platformunun devlete iletmesi gereken tek talep şudur: istanbulun her ilçesi kişi başı 10m2 yeşil alana sahip olmadan devlete ait arsaların ticari maksatlı verilmesi engellenmelidir. ancak böyle bir kural ile alisamiyenin, tekel fabrikasının, haliç tersanesin, fulya tesislerinin, şişli terakki lisesinin kaybedilmesi engellenebilirdi / engellenebilir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap