565 entry daha
  • ayşe arman'ın kendisiyle gerçekleştirdiği röportajı paylaştığı köşe yazısının başlarında aktarılan, daha önce ayşe arman'a yazmış olduğu e-mail'i hatırlayalım ilk önce:

    "karım azize’nin en sevdiği yazarlardan birisiniz. röportaj teklifiniz beni yalnızca gururlandırmadı, ailemizde tatlı bir sevince de neden oldu. size bunu söylemek beni mahçupluğa sürüklüyor, fakat cinsellik konusu etrafında söyleyecek fazla sözüm yok. bağışların lütfen. nihayetinde heteroseksüel, evli bir nikotinmanım. umarım günün birinde rastlaşır konuşuruz. böylece benim de ileride torunlarıma anlatacak bir hikayem olur: ‘çocuklar ben ayşe arman’la yüz yüze konuştum’. ‘dede, gene yalan söylüyorsun!’ çok selamlar, sevgiler, saygılar."

    daha sonra 4 yıl öncesine gidelim ve temmuz 2009'da samed karagöz ile birlikte sunduğu klark programında, tesettürlü kadınların neler yaşayıp hissettiğini tecrübe edip köşe yazısına aktarmak için çarşafla sokaklarda gezen ve haşemayla denize giren ayşe arman’ı ağır ve sert bir dille eleştirdiği sözlerine bakalım:

    “bu kadar kahredici bir gerçeği böyle zevzekçe ele almak acaba nasıl bir zihniyetin ürünü. bu nasıl bir cahillik bu nasıl bir duyarsızlık. bu bir gazetecilik, araştırmacılık değil bu şımarıklık, bu kadar terör katına yükselmiş aptallık olamaz yani. senin zihninin karanlığı suratına vurmuş... aptallık ansiklopedisi kitabı var, buyur senden bahsediyor al, oku. bob fenster’in salaklık tarihini oku..."

    http://www.youtube.com/watch?v=mbsrj0x50ue

    murat menteş, gerek edebi üslubu ve gerekse güçlü kalemi ile önceleri başarılı bulduğum bir yazarken -ki artık cafcaflı kelimeler kullanıp alengirli cümleler türeterek kendisini sürekli tekrar ettiğini ve bu kalıbın dışına bir türlü çıkamadığını düşünüyorum- son zamanlarda her platformda kendisini gösterme çabası ve samimiyetsizliğiyle, beni kendisinden ziyadesiyle soğutmaya başlamıştı zaten. gelinen noktada, kendisinin içinde bulunduğu durum ve sergilediği tutumdaki değişikliğin sebepleri düşünüldüğünde akla gelen iki seçenek var: ya murat menteş'in kendisi hakkındaki fikirlerini 180 derece tersine döndürecek kadar ayşe arman çok değişti ya da murat menteş eski murat menteş değil. nazarımda ayşe arman'ın yıllardan beri sürdüregeldiği iticiliğiyle bir değişikliğe uğramadan hep aynı çizgide kaldığı gibi bir gerçek var. dolayısıyla geriye tek seçenek kalıyor...

    (bkz: murat menteş çok bozdu)

    http://www.cafesiyaset.com/…evzek-aptal_376500.html
529 entry daha
hesabın var mı? giriş yap