119 entry daha
  • alkolizmle ilgili geçmişi olan bir insan izlerken whip'in ne yapacağını direk bilir. tahmin etmez. bu açıdan çok takdir ettim çünkü çok gerçekçi bir filmdi.

    --- spoiler ---
    alkol bağımlılığı da ne yazık ki diğer bağımlılıklardan farksız. ve kolay ulaşılabilir olduğu ve sosyal içicilik olduğu için bırakması en zor olanlarından. kendi kendine bırakabileceğini düşünmekse en büyük yanılgı. filmde bunu ayrıntılarıyla anlatıyor. mini barla karşılaştığı sahnede de yine alkolik olan bir insan ne yapacağını biliyor ve tersi olsaydı siktir lan oradan derdim açıkçası. her otel odasında mini barla karşılaşmış bir alkoliğin yapacağını yapmıştır. çünkü dönüp uyuyamaz. yatağına yatsa bile o mini barda ki içkiler aklındadır uyutmaz. hatta son içki kalsa bile, o son içki uyutmaz. bir tane içerim der, sonra o iki olur sonrasını biliyoruz zaten. daha zor kısmını göstermemişler resepsiyonda mini bar kullanımını söylemek. neyse o biraz komik olurdu kaptan için. hapse atılması iyi oldu onun açısından. diğer insanlar önemli değil fakat adam açısından iyi oldu. yine de şunu düşünmeden edemiyorsun "acaba bir daha ne zaman içmeye başlayabilecek kadar iyi olabilirim?" diye düşünüyor mu. çünkü o düşünce geçmediği sürece, alkolizm tedavisi başarılı olmuş denemez. gerçi sonunda biraz umut vardı.
    sonunda söylediği cümlede ..hayatımda ilk defa hissettim.. dedi, özgürlük olarak tamamladım. işte o an gerçekten asla alkolizimle yakınlaşmayacağımı anladım.umarım doğru anlamışımdır.
    --- spoiler ---

    film harika anlatmış. muhteşem anlatmış. herkesi bilemem ama, uçucu olarak ve alkolizm ile uğraşmış biri olarak her ne kadar kaptan olmasam da kaptanlarda ki egoyu, god complexi derinden hissetmiş biri olarak, ve ne kadar insanın hayatını tehlikeye atacağını bilse de alkolü tercih edebilme kapasitesine sahip biri olarak çok hissederek izledim bu filmi.

    ayrıca; filmi ilk duyduğum günden beri oturup izleme fikrindeydim fakat normalde uçak görmekten çok haz etmeyen bir insan olduğum için film kendiliğinden elime geçene dek izlemedim. içimden gelmedi. fakat bir insan evladı deseydi ki bu filmi robert zemeckis yapmış. işte o zaman direk izlerdim. filmin sonunda gördüm adını ve hiç şaşırmadım.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap