• ingilizcesi "the bride wore black" ve türkceye cevirirsek "siyahli gelin" namli truffaut filmidir. hitchcock'a bir saygi durusu niteliginde planlayip sundugu film, basrolünde jeanne moreau'nun oynadigi bir intikam hikayesidir. bir kaza sonucu evlendigi gün kocasi öldürülen morreau katillerin pesine düsüp onlari tek tek bulur, ve öldürür.

    esasen cok ilginc bir yanini bulamadim ben filmin, bir truffaut filmi olmasi ve yer yer hafif bir gerginlik yaratabilmesi disinda pek bir numarasi yok gibiydi. ta ki bir röportajda, kill bill'in bu filmden etkilenip etkilenmedigini soran röportajciya "hic izlemedim" diye cevap veren tarantinoyu okuyana dek. hic izlemedigini söylemis tarantino amma, bu kadar olur diyesi geliyor insanin: aynen kill bill'deki gibi kocasini öldürenlerin pesine düsmüs bir kadin, 5 adet katil, 5 farkli ölüm. dahasi aynen kill bill deki gibi notlar tutuyor, listeler yapiyor morreau (iki saattir ismini yanlis mi yaziyorum acaba dedigim morreau).

    isin bir diger ilginc yani, ahim sahim truffautsever olmadigini aciklayan tarantino'nun cektigi filmin tam da bir truffaut filmine benzemis olmasi diyorum bu entriye final olaraktan. biliyorum tatmin edici bir final degil, ama ne yapayim, daha iyisi gelmiyor elimden.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap