346 entry daha
  • klişeleri sonuna kadar kullanan ama amerikan yaşam tarzını da güzelce eleştiren film.

    --- spoiler ---

    tet'in yalanı, insanları hiç görmediği kişilere düşman ederek (bunlar morgan freeman ve tayfası elbette), nükleer savaş korkusu vererek kendine hizmet etmesini sağlamak. bunu yaparken insanlara en iyi standartları sağlamak. kadın ve erkek tam bir amerikan rüyasını yaşıyorlar. evleri mükemmel ve güzel bir işe sahipler. sadece özel okula giden çocukları eksik. aşağıda ise teröristler var ve bu yaşam tarzına düşmanlar. aslında kim ve ne olduklarını kahramanımız bile bilmiyor.

    tet, bu mükemmel hayatı sağlarken diğer yandan dünyanın doğal kaynaklarını sömürüyor ve bunu yaparken victoria ve jack'ten yardım alıyor. görüldüğü gibi insanoğlu bu yalana inanarak kendi kendinin sonunu hazırlıyor. victoria karakteri bu mükemmel yaşamdan kopmak istemiyor. aslında jack'in de bazı şüpheleri var ama kendi gözleriyle görünce inanmak durumunda kalıyor. jack'in o mükemmel evden başka doğanın içinde bulunan, sağdan soldan topladığı eşyalarla kurduğu bir evi daha var. yıllarca banka kredisi ödemeden sahip olabileceği türden bir ev.

    filmin sonunda dünyayı ve insanoğlunu sömüren tet, bomba ile patlatılarak yok ediliyor tıpkı fight club'daki bankalar gibi. artık insanoğlu özgür, taksitleri için endişelenmeden doğa ile baş başa yaşayabilir.

    --- spoiler ---
241 entry daha
hesabın var mı? giriş yap