17 entry daha
  • politikanın ve ekonomik sömürgenin kişiler üzerinde nasıl etkili olduğunun göstergesi niteliğinde film. iyiliğin, doğruluğun siyasette asla yeri olmayacağının ışığı bana göre. saf bir insanın temiz duygularını kullanmaya çalışan maske takmış sürüyle insan var. ve ne olduğundan habersiz sadece başkalarının iyiliği, yaşadığı ülkenin idealleri adına hareket eden biri. aslında filmin iletmek istediği asıl mesaj ne kadar zor da kalırsanız kalın, inandığınız fikirler uğruna sonuna kadar savaşın oluyordu. çünkü sizi dinleyecek bir insan bile varsa, fikirlerinizde bir değer var demektir.

    james stewart ve jean arthur çok iyi bir ikili olmuşlar. bir adamın menfaatçi bir kadını da kendine nasıl bağladığını gördük ya başka birşey demiyorum.. ayrıca normalde film uzunken sona saklanan kısımlar silinmiş. final o yüzden biraz fazla yangından mal kaçırır gibi gözükmüş, kötü olmuş. ayrıca filmde sürekli patlayacak bir tempo bekliyoruz o gelmeyince de finaline kadar beklemek zorunda kalıyoruz. sahneleriyle sanki bir hediyeyi gösterip de vermezmiş gibi gözüküyor film..

    izlemeniz gereken bir yapım, özellikle oyuncular bazında. ha bu arada frank capra'nın yaptığı hatalardan biri de gereksiz abd propagandasını filmin başına işlemesi olmuş...
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap