19 entry daha
  • çok gerçek ve kasvetli. filmekimi 2013teki aynı günde 3. filmim olmasına rağmen teklemeden aktı film çünkü

    ---- spoiler----

    çok güçlüydü bir kere.

    çağımızda çoğumuz aslında adéle'iz; ne çok zengin ne çok fakir, ne çok kültürlü ne çok cahil. orta sınıfın garip bunalımı: buna da şükür diyecek nimetlere de sahip olmak ama bi boş vakit bulduğunda "nası mutlu oluyoduk biz şimdi? hmm..." şeklinde afallamak.

    adéle'siz sahne neredeyse hatırlamıyorum ve kendisi üzerinden anlatılan her şeyi çok da güzel aktarmış; hissettik yani iliklerde. lbgt bireyler üstündeki baskıyı(lgbt bireylerin ne kadar izole bir çevrede yaşadığını da alttan alta vermiş aslında ama gay pride sahneleriyle de "siz istanbul'da yaptığınıza gay pride mı diyonuz la!?"diye de tokadı patlatmıştır.) doyasıya yaşayan adéle'e biricik ve şehvetle bağlı olduğu emması onun mutlu olması için(kendini bulduğunda mutlu olacağını düşünür emma) yol bulmasına yardımcı olmaya çalışır hep, yani adéle'in aslında adéle olması için elinden geleni yapar, yapar ama bunu yaparken inanılmaz farklı olan backgroundları sayesinde adéle sıkılır. aslında adéle zaten adéle'dir, kadercidir. emma varoluşçudur.

    emma'nın özgürlükler dünyasında özgürce kendisini bulmaya başlayan adéle işte belki tam da bu sebeple emma'ya delice bağlanır fakat adéle bu evrede kıskançlıklara, sıkılganlıklara girer ve bir takım haltlar yer; kim bilir belki daha iyi hissetmek için.

    kısaca; adéle'in yaşamından bir parça ile mutluluk, benlik ve özgürlük üstünde durmuş.

    sevişme sahnelerinin uzun tutulmasına gelince... evet uzundu ve herkes bu uzunluktan biraz gerildi ehheh yanımdaki çift mesela "tövbe tövbee ne biçim çıktı film" der gibi kafa sallamalar bi hareketler yapıyorlardı ve salonun ölüm sessizliği harikaydı o esnalarda ahhah sahneler gayet hoştu; duruşları, ışık, hareketler göz doldurdu hatta göz oydu. bir de mikrofonu çarşafa dayamasalarmış daha iyi olcakmış ehheh

    son olarak; böyle yüzünün dibine girip çekmiyorlar mı... film komple böyleydi ve ayrıca bayıldım.

    ----spoiler----

    ikinci bileti son anda satmışım 10 tl'ye, onun da etkisi olabilir hep bunlar. hapşıran arkadaşa da selam:)

    edit: saçımı maviye vallahi bu film yüzünden boyatmadım, başka sebeplerim vardı.
365 entry daha
hesabın var mı? giriş yap