7 entry daha
  • üniversite için gidicek kişi için şunları söyleyebilirim.

    1.pasaportu en az 1 yıl geçerli olacak.
    2.lise diplomasının fotokopisinin noter onaylı ve ingilizce çevirisi.
    3.fotoğrafçıdan schengen vizesi fotoğrafı çekmesini isteyeceksiniz. 2 adet istenilmekte.
    4. okuldan gelen kabul mektubu.
    5. okul öğrenim harcınızın ödendiğine dair dekont. öğrenim ücretinin tamamını ödemelisiniz.(dekontun aslını vericeksiniz siz verdiğiniz dekontun fotokopisini çektirip saklayın.) birde kalacağınız süre boyunca olan konaklama paranızın tamamını ödediğinizi göstermelisiniz dekontla. konaklama parasının bir kısmını öder ya da sadece rezervasyon parasını ödeme gibi yaparsanız vizeyi alamazsınız.
    6.öğrencinin tüm masraflarını karşılayacağına dair noterden taahhütname alıncak. (taahütnamede para miktarı yazdırmayınız. para miktarı yazdırmaya çalışan bazı noterler var bunlar para miktarı olmadan vermezlerse taahhütnameyi, başka noterlere gidin muhakkak para miktarı yazdırmadan taahhütnameyi alıcaksınız.) taahhütname için notere 50 tl ödeyeceksiniz. şuan için parası bu.
    7.taahhütnamede adı geçen kişinin geçim kaynakları nelerse gösterilmeli. işte bunlardan 6 aylık maaş maaş bordrosu, varsa tapu ve diğer geçim kaynağı olan belgeler.
    8. öğrencinin ya da taahhütnamede adı geçen kişinin hesabında 8.000- 10.000 euro gösterilmeli. 8.000- 10.000 euro tl'e olarakta gösterebilirsiniz farketmez.
    9. 3 aylık seyahat sağlık sigortası buda 30 euro.
    10. 1 yıllık sağlık sigortası buda 220 euro. sizden bir yılın tamamını ödeminizi istedikleri için 220 eruo diye yazdım. aylık ödeme olmuyor.
    11. macaristan vize başvuru formu.

    belgeleriniz tamamladıktan sonra size en yakın macaristan konsolosluğuna başvurabilirsiniz.
    belgelerinizi tam olarak vermezseniz vizeyi vermiyorlar belgenizi tamamlamanızı istiyorlar.
    belgelerinizi eksiksiz teslim ettiyseniz ve şartlara uyuyorsanız değerlendirme alınıyorsunuz en az 7 gün en fazla 30 gün içerisinde konsolosluğa verdiğiniz vize sahibine ait numarayı arayıp vizenizin çıktığını size bildiriyorlar. eğer vize sahibine ulaşamazlarsa diğer verdiğiniz numaraları arıyorlar. bunun dışında vizeniz çıkınca konsolosluğu arayıp kargoya verilmesini isteyebilir ya da siz gidip alabilirsiniz.
202 entry daha
hesabın var mı? giriş yap