42 entry daha
  • öncelikle dün gece artı bir tv'de konuşan ali gökmen hocamın çektiği ve gösterdiği fotoğraflar benim zihnimi aydınlattı. ben de konuyu harita üzerinde daha anlaşılır kılmak için birkaç ufak şey çiziktirdim. şöyle sunayım bilginize (harita değil de uydu görünümüyle daha anlamlı oluyor):

    https://maps.google.com/…8772.0004e97a7a7fbf21dc616

    sonuç olarak bu yolun sonu 4 yerde bombok yerlere çıkıyor (http://www.youtube.com/watch?v=ihzvhpm19em):

    1. 4 gidiş 4 geliş olarak ormandan başlayan yol, konya yoluna bağlanırken 1 şeride düşüyor. genişletilecek yer de yok gibi (taurus avm denen yapıyı yıkarlarsa bilemem) böylece ilk anda "trafiği rahatlatacaaaz" bahanesi bitip gidiyor. olsun biz gene de devam edelim.

    2. konya yolunu geçtikten sonra öveçlere doğru gene aptalca genişlikte (8 gidiş 8 geliş gibi) anlamsız bir yol ve cevizlidere caddesinin altından geçen aptalca tünel (her geçtiğimde şu sahneler canlanıyor gözümde: http://www.youtube.com/…ailpage&v=9tgwhkkzeei#t=36) öveçler 2. cadde ile kesişiyor ve yol bitiyor. yol bitiyor demek yol bitiyor demektir, çünküm bu anlamsız genişlikteki yol gelip davalık, dertli, sorunlu bir bağ evi ile karşılaşıyor. istimlak edilememiş bu arazi yüzünden yol devam etmiyor. yani trafik rahatlamıyor.

    3. bağ evini de geçtikten sonra yol gene genişliyor (ama zaten daralan bir yol genişlese ne genişlemese ne bi kere daraldın mı tıkadın attın trafiği) sokullu mahallesine göbekten dalıyor ve tekrardan tek şeride düşüyor çünkü sağda solda belki 50 yıllık yapılaşmış onlarca bina ve koskoca bir pazaryeri var. bu binalar da mı yıkılacak bu yol uğruna?

    4. son olarak sokullu mahallesini de geçen yol (mimar sokak) geliyor geliyor dikmen vadisinin tepesinde bitiyor. karşıya geçmek için ya yola uçan katırlarla devam edilecek ya da jetgillerden hizmet alım yoluyla uçan araba kiralanacak sanki.

    ufkumu açtığı için ali gökmen hocama teşekkürü bir boç bilirim.

    ekleme: eskişehir yolundan başlayıp orman katliamının yapıldığı bölge, 100. yıl-çiğdem mahallesini ayıran duvarı ve bilkent a7 kapısından girip okulun tünel olmazsa kabul etmediği 2. yol projesini de işledim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap