76 entry daha
  • jim carrey'nin sadece komedyen olmadığını kanıtlamış bir filmdir diyorlar. nedir bu "sadece komedyen değil" cümlesi? ne yani, komedi filmleri çeken aktörler başka türlerde başarılı olamazlar mı, onlara oyuncu denmiyor mu, sizden "aferin, sende de yetenek varmış" övgüsünü almak için ille de ağlak bir rolde oynamaları mı gerekiyor? her daim şaşırmışımdır komedyenlerin oyuncu olarak görülmemelerine. cem yılmaz'da da aynı şey olmuştu. adam sahnede kılı kırk yarıp seni 4 saat güldürsün, gülmekten mesanen patlama noktasına gelsin, ama ancak "av mevsimi"nde biraz dramatik bir rolde oynayınca "cem yılmaz oyuncu sıfatını hak ediyor" de. tenks beyim! bak, tıpkı carrey gibi steve carrel da dramatik bir rolde karşımıza çıkacak 2014'te. hep bu "komedyenleri oyuncu görmeme önyargısı" yüzünden oluyor bunlar. adamlar kendilerini kanıtlamaya dramatik rollerle devam ediyorlar. halbuki carrey çoğu aktörden daha iyi bir aktör. keza carrel da öyle. sadece komedi filmi çekmeleri bunu görmemenin bahanesi olamaz. komedi de yetenek ister. cem'in dediği gibi "neden kimseyi sahnede göremiyoruz?" demek ki kolay değilmiş, yetenek istermiş, oyunculuk istermiş.

    carrey de kendisini oyuncu olarak görmeyen kafası karışıklara kendisini bu filmle kanıtlamıştı. ama ona "oyuncu" sıfatını bahşetmek için eternal'ı beklemesi gerekiyordu. neyse. her zamanki gibi döktürüyor carrey. kariyerinin en sağlam üç performansı arasına girer buradaki performansı. karakteri o kadar iyi anlamış ki bu rol için başkasını düşünmek hata olurdu gibi geliyor filmi izleyip performansı gördükten sonra. milos forman gene ortalamanın üstünde bir film ortaya koymayı başarmış. izleyicilerinin neye gülüp neye gülmeyeceklerinin farkında olmayan, daha acısı bunu zerre önemsemeyen, önemsese milletin sevgisiyle yıllarca zirvede kalabilecek andy kaufman'ın aptalca esprilerini, oyununu izlemek zaman zaman çekilmez oluyor. o yüzden bazen bir hayli sıktı film. ama zaten böylesi bir herifin hayatı da başka bir şekilde anlatılamazdı herhalde.

    çok etkilendim, çok sevdim desem çarpılırım. ama izlemeyen kaldıysa carrey için izlemeli. yanında genç paul giamatti ve usta danny devito da var.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap