2009 entry daha
  • tl/dr: tr server'ı falan değil, asıl olay insanlıkla ilgili. birisi feedledi diye adamın üstüne oynayıp kendi egonuzu tatmin etmek yerine insanca davranırsanız olabileceklere şaşıracaksınız. oyunu oynarken o egonuzu bir kenara bırakın.

    3 tane olay anlatacağım.

    zamanında hon ile başladım moba oyunlara. sıfır mekanik. amaç ne onu bile bilmiyorum. qwer ile skill kullanmayı sanırım 30 maç sonra falan öğrenmişimdir. o derece newbie idim. zibilyon tane item, hero, skill... neyse ben gene böyle noob noob oynarken bir gün elemanın biri çıldırdı yanımda. adam carry oynarken adamın bütün cs'inin içine ediyordum. last hit falan hak getire. tartıştık biraz oyun içinde. oyundan sonra baktım eklemiş beni. kabul ettim. ben küfürleşme beklerken adam "belli ki yenisin oyunda. bak oyunu öğrenmek istiyorsan şu şu videoları izle. basic'ten başla. oyun içinde de kızdığım için kusuruma bakma. adetim değildir normalde. merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin" dedi. ben de özürlerimi iletip verdiği videoların hepsini izledim. en son oyunu bıraktığımda main'im support olduğu halde 1 civarı kd'm varsa(asist dahil değil) bu adamın sayesindedir.

    lol'de gold liginde ortalama bir oyuncuyum. bir tane smurf'üm var. daha yeni 22 level oldu. ranked'lar kapandıktan sonra rank çilesini çekemem deyip bunu oynamaya başladım. haliyle genelde skorlarım yüksek oluyor. oyun içinde geyik muhabbet dışında mümkün mertebe konuşmuyorum. bugün bir trist mid oynayayım dedim, millet "allah'ı olan lb'yi reportlar beyler. tristana tek atıyo. feedlemiş oç" demeye başladı. adamlara "report etmeyin, olur öyle herkes kötü oynar" dedim. oyun bittiğinde millet gene "report leblanc bg" demeye devam etti tabi. işin komik tarafı, karşıma içlerinden bir başkası gelse kişiler değişecek ama durum aynı kalacak. küfür yiyen o küfür edenlerden birisi olacak, tabi onlar bunun farkında değil. bir sonraki oyun girdim oyuna, iki oyundur mid oynuyorum ne kalırsa alayım bari bu oyun dedim. baktım jungle kaldı. çektim nunu'yu, oyun yüklenme ekranında bi baktım karşıda şampiyon elise skini var. dedim noluyoruz mk. lolnexus'tan baktım takıma, 4 premade, bir ben. plat ve goldlar adamlar. karşı da benzer şekilde. benim kafamda ap nunu girmek vardı tabi de dedim adamların oyununu piç etmeyeyim düzgün oynayayım. oyun içindeki olayları tek tek anlatıp giriyi daha da okunmaz hale getirmeyeceğim, oyunu 2 3 15 bitirdiğim halde yediğim küfürün haddi hesabı yoktu. adama sordum, sen bu halinle mi plat oldun diye. senin gibi nooblar yoktu dedi. 22 level karakterin sahibine bunu söylüyor adam.

    son bir teamwork op örneğiyle sıvamak istiyorum. silver 1'den gold 5'e çıkmak için debelendiğim zamanlar. tristana adc oynuyorum. bot lane'in ağzına sıçmışız, oyun gayet ortada. ama her kombatta karşı tarafa kayıyor. jungle berbat oynuyor, focus yok, peel yok. solo top aynı şekilde. mid ap carry'nin carry'sini evde unutmuş. derken feci bir kombat kaybettik. adamlar bariz öne geçti. bilgisayar başında küfürler savursam da şu minvalde bir şeyler yazdım: "beyler biliyorum, aslında kötü oyuncu değilsiniz. herkesin kötü zamanları olur. ama oyun elden gitmiş gibi oynamayın. toparlayın kendinizi. kazanabiliriz. karşı tarafın adc'sine focus olun, ben kendimi korurum". 2 dakika sonra gelen kombatta kimse ne skill kaçırdı, ne focus hatası yaptı. sanırsın adamlar kalkmış yerlerine başka adamlar geçmiş. kombatı ve arkasından oyunu kazandık. keşke kaydı olsa dediğim bir kaç oyundan biridir bu.

    o herkesin dert yakındığı tr sunucusunun asıl problemi feederlar ya da nooblar değil. yenersin, yenilirsin. asıl oyunu çekilmez kılan millet olarak egomuz.
5800 entry daha
hesabın var mı? giriş yap