5 entry daha
  • türk loydu ne yazık ki denizcilik ve gemi işletmeciliğinde dünya çapındaki yük sahipleri (kiracılar) tarafından red edilen bir klas kuruludur. gemilerin yapım aşamasında proje ve tüm mühendislik bilgilerinden daha üstün olduğunu farkeden(!) armatörün mudahaleleri ile planı ve içeriği değişen türk gemileri ;ucuza kaçmanın, gelişmiş teknolojiden ziyade "yüzüyor mu ? " gibi mantıkla inşaa edilmesi nedeni ile dünya limanlarında en fazla sorunla karşılaşan gemilerdir.

    yabancı klas kuruluşlarının güvenirliliği herşeyin kitabına göre yapılmasına ısrar etmesindendir. türk loydu'nun bu noktaki yaptırım gücünün azlığı limanlarda eksik/fazla yüklüyen,draft, sistem,donanım problemleri yaşayan gemilerimiz ile ortaya çıkmaktadır.
    tabi burada bir genelleme yapmak çok büyük bir hata olur ki yıllarını bu işe vermiş, bu işi gerçekden bilenlere haksızlık olur.

    son yıllarda bu imajını silmeye çalışan türk loydu ,devletin vergilendirme açısından getirdiği kolaylıklardan ikinci sicil (ikinci klas) ile itibar kazanmaya çalışmaktadır.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap