8 entry daha
  • kadrosu epey sağlam bir tv filmi. julia ormond, molly parker, anjelica huston, frances o'connor, vera farmiga ve patrick dempsey gibi isimler, sahnede zarif ama çetin ceviz bir duruş sergileyen hilary swank ile birlikte kadınların oy hakkını savunuyorlar. bugünün -nispeten çok çok- rahat şartlarını geçmişte çekilen güçlüklerle karşılaştırınca katedilen yolun önemini fark ediyoruz. fakat şimdinin özgürlük savunucusu(!) amerika'nın bağnaz zamanlarını izlerken manidar bir gülümseme yerleşiyor yüzümüze; her ulusun kirli defterleri var ne yazık ki, fakat işte bazıları geçmişini yaldızlayarak destana dönüştürüyor, ondan kompleks üretmiyor, farkları burada yatıyor.

    filmin müzikleri konuyu aşacak kadar muhteşem; reinhold heil ve johnny klimek imzalı. soundtrack list'teki "everything is everything"in sözleri çalındığı karelere çok uygun olsa da müziği fona uyumsuz olmuş; fakat "vision (o euchari in leta via)" arka planda cereyan eden olaylara müthiş bir takviyede bulunuyor.

    repliklerden "kanunları biz yapmıyoruz ama uymak zorundayız; çocuklar gibi." ise o zamanın kadınlarının durumunu özetle izah ediyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap