23 entry daha
  • 1 kere opera izlemişliğim yok, aynı şekilde hiç bale içeren bir gösteri izlemedim ancak ciddi sayılabilecek bir tiyatro ortalamam var, bilemiyorum opera ve bale çekici gelmedi, muzaffer izgü kitapları okumaya başladığımdan beri çocuk tiyatrosuna, aziz nesin vb. derken son 1 - 2 seneye kadar yılda en az 3 oyun görüyordum ki biliyorum ülkemde bu ortalama yükselten bir ortalama.
    tiyatrolar 1960lardan kalma gibi, hemen tüm binalar tarihe yaslanmış, çalışanlar keza öyle, ciddi bir sanat terbiyesi ve devlet geneleği temeline oturan bir çalışan profili var, afişler renklenmiş, aplikler, gazlı lambalar spot ışıklara florasanlara dönüşmüş hepsi o, o doku tat hep aynı, müthiş bir keyif aynı zamanda o eski salonların eski kokusunda sahnede tiyatrocuları izlemek..

    biletler mi? fast food restorans zincirleri menülerinden daha pahalı değil, ama buna rağmen ucuz olan şeylerde gördüğümüz yoz, bayağı ve müptezel değil içerisi, belli bir kitle var, edepli, zevkli, usül erkan bilen ve genel olarak uygar/medeni.

    tiyatro ben bildim bileli böyle.hiç değişmedi, ihtiyaçta yok zaten, yaşamalı ve yaşatmalı gibi hissettiriyor kendini..
    yaşı dolmamış kızım var, iki elim kanda olsa tiyatro zehrini vereceğim bünyesine, bana neye/kaça mal olursa olsun çocuk tiyatrosu ve sonra devlet tiyatrosu izleyecek ömrünün her yaşında benim hanemde doyduğu sürece.bunun en azından böyle olması gerektiğine inancım büyük.

    operalı baleli konunun altında tiyatro ağlaması yapmamın sebebine gelince.
    dedim ya 1 opera izlemedim (carmene bilet bile almıştım ama işim çıktı), içinde bale olan tek bir canlı gösteri izlemedim, ama bu kapatılma mevzusuna gelince şimşekler çaktı, aklıma gelen ilk ve tek düşünce benim tiyatro ile ilgili hissettiklerimi opera ve bale ile ilgili hissedenlere ne olacaktı?
    cevap vereyim?
    yada vermiyim...
    bazen soru sorabilmek cevap aramaktan daha önemlidir.
103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap