72 entry daha
  • marvel comics'in 2013'de age of ultron'dan sonra giriştiği ikinci büyük hikaye.

    aslında hikayeyi tek cümleyle özetlemek kolay; zira yüzeysel olarak baktığınızda hikaye çok basit: avengers takımı evreni istila etmeye kalkan "builders" adlı uzaylı bir ırka karşı muazzam bir savaşa girişiyor - fakat bu arada, dünya'da aradığı bir şey olan thanos, kahramanların yokluğundan da istifade ederek, gezegeni ele geçiriyor. bu şekilde anlatıldığında fazla kafa karıştırıcı bir şey yok.

    fakat hikayenin boyutu, içerdiği detay miktarı, marvel'ın varolan mitolojisini neredeyse tam potansiyelinde kullanması, üstüne üstlük serinin yazarı jonathan hickman'ın tamamen kendisine ait yeni unsurlarla daha da abartılı kurgu boyutlarına ulaşması nedeniyle, seri daha önceki civil war, avengers vs. x-men, age of ultron gibi hikayelerin fazlasıyla taşıdığı "aman yeni okuyucular da okuyabilsin, kafa karıştırıcı hiçbir şey olmasın!" korkusundan tamamen sıyrılmış gibi gözüküyor.

    üstelik, serinin kapanışında gördüğümüz sahneler, infinity'nin olayların yalnızca başlangıcı olduğunu da kanıtlar nitelikte.

    daha detaylı bilgi isteyen ve serinin sonunu öğrenmekten çekinmeyenler için, şu iki yazı muhtemelen faydalı olacaktır:

    infinity # 1 - 6 özet
    infinity - eleştiri
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap